Een harde, ijzersterke gangsterfilm die de Amerikaanse droom aan diggelen schiet.
play

6,3 details

  • 97 Min
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Cogan kennen is een crimineel die werkt voor de plaatselijke maffia in Boston. Hij wordt ingeschakeld wanneer enkele gangsters tijdens een belangrijke pokeravond overvallen worden. Cogan deinst voor niemand terug en gaat op zoek naar de daders. Tijdens zijn persoonlijk onderzoek voelt hij iedereen aan de tand en is hij zelfs bereid om over te gaan tot moorden.

Alt titel
Cogan's Trade
Regie
Andrew Dominik
Cast
Brad Pitt, Ray Liotta, Ben Mendelsohn, James Gandolfini, Scoot McNairy, Richard Jenkins, Sam Shepard, Christopher Berry, Max Casella, Joe Chrest, Slaine, Vincent Curatola, Trevor Long, Julio Castillo, Ross Brodar.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 37.930.465
Release
30.11.2012
Release NL
18.10.2012
Release DVD
05.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrew Dominik | Cast: Brad Pitt (Jackie Cogan), Scoot McNairy (Frankie), Ben Mendelsohn (Russell), James Gandolfini (Mickey), Ray Liotta (Markie Trattman), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2012

De beste Amerikaanse gangsterfilms presenteerden altijd de keerzijde van de Amerikaanse droom; van de oorspronkelijke gangstercyclus van Warner Bros. begin jaren dertig tot de immigrantendroom van de Godfather-trilogie tot de alternatieve zakenmannen in de jarennegentigfilms van Martin Scorsese. Killing Them Softly zet deze traditie voort met een maffiaverhaal tijdens de verkiezing van Obama in 2008. Regisseur Andrew Dominik en ster/producent Brad Pitt revitaliseerden vijf jaar terug de western met The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford en nemen nu dat andere, zo typisch Amerikaanse filmgenre onder de loep. Met opnieuw een zeer gedenkwaardig resultaat, dat een cynisch beeld van modern Amerika schetst.

In dit Amerika zijn de hardste, geniepigste mensen de enige winnaars. Geld en reputatie zijn het enige wat telt. Terwijl aftredend president Bush op de radio over het dalen van vertrouwen tijdens het uitbreken van de crisis spreekt, wordt Markie onterecht verantwoordelijk gehouden voor een overval op een illegaal pokertoernooi. Het is de kroon op zijn slechte reputatie als zakenman. Markie, een mooie rol van Ray Liotta, is het tegenovergestelde van het personage in Goodfellas dat Liotta beroemd maakte.

alle artikelen (10)

Killing Them Softly Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...Haha die Tarkus,wtf. Maar het is 1 van de slechtste films die hij gezien heeft met Liotta, Pitt en......"

Banned

"...[quote=Tarkus]Dit is voor mij een tegenvaller van formaat. Ik had met zulk een cast veel meer van d......"

cloudrage

"...Ik had actie verwacht in deze film met Brad Pitt, maar het was gewoon anderhalf uur gepraat.... een......"

Killing Them Softly

acties