Blu-ray

Blu-Ray Review: Killing Them Softly

Als je geen 'Goodfellas' verwacht, dan kan deze je zeker vermaken!

door Bram de Groot op 25.02.2013 om 09:44 in Blu-ray


Regie: Andrew Dominik | Cast: Brad Pitt (Jackie Cogan), Scoot McNairy (Frankie), Ben Mendelsohn (Russell), James Gandolfini (Mickey), Ray Liotta (Markie Trattman), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2012 | Bioscooprelease: 18 oktober 2012 | Retail release: 19 februari 2012 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels 5.1 DTS-HD | Ondertitels: Nederlands | Aantal Discs 1 x Blu-Ray en 1 x Dvd | Distributeur: Dutch Filmworks | EAN: 8715664102428 | FilmTotaal Recensie

Al in mei 2011 verscheen de eerste en redelijk hoopgevende foto van Cogan's Trade, waarvan de titel een jaar later werd veranderd in Killing Them Softly. De foto beloofde een meedogenloze Brad Pitt en daarmee leek ook de misdaadfilm van regisseur Andrew Dominik, bekend van het goed ontvangen The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007), voorbestemd om uit te groeien tot een maffiafilm a la Martin Scorsese's Goodfellas. De film beleefde zijn première uiteindelijk op het Cannes Filmfestival in mei 2012. Het duurde daarna nog flink wat maanden voordat het te zien was voor het normale bioscooppubliek. Opvallend is dat de eerste versie van de film 2,5 uur zou hebben geduurd en dat de bioscoopversie werd teruggebracht naar 98 minuten. Het werd meer dan goed ontvangen door de critici, maar het publiek bleek verdeeld. De voornaamste kritiek was gericht op de overheersende dialoog en het ontbreken van (uitgebreidere) actiescènes (zoals in Goodfellas). Desondanks en waarschijnlijk door de aanwezigheid van Pitt presteerde Killing Them Softly nog redelijk aan de wereldwijde bioscoopkassa. Onlangs bracht Dutch FilmWorks de Blu-Ray in het schap.

SYNOPSIS
In Killing Them Softly is Cogan een crimineel die werkt voor de plaatselijke maffia in Boston. Hij wordt ingeschakeld wanneer enkele gangsters tijdens een belangrijke pokeravond overvallen worden. Cogan deinst voor niemand terug en gaat op zoek naar de daders. Tijdens zijn persoonlijk onderzoek voelt hij iedereen aan de tand en is hij zelfs bereid om over te gaan tot moorden.

TRAILER
Bekijk hieronder de Nederlands ondertitelde trailer van Killing Them Softly:

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Killing Them Softly een nette 75%. De IMDb noteert een mindere 6,4 bij ruim 41 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de misdaadfilm met een lagere 6,6 (Stem zelf!). FT recensent Kaj van Zoelen gaf 4,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.
Een kritische reactie van FT bezoeker Spacey: Ik heb best genoten van deze film. Keiharde actie inderdaad en erg mooi gefilmd allemaal. Wel had er voor mij meer in gezeten! De film duurde 90 minuten, maar had gewoon 2 uur moeten duren. De dialogen waren leuk en deden me een beetje denken aan Quentin Tarantino's teksten. Hier hadden er nog best een paar van bij gemogen...
Het productiebudget van Killing Them Softly bedroeg circa $15 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Andrew Dominiks derde bioscoopfilm circa $6,8 miljoen en eindigde op $15,0 miljoen. Wereldwijd kwam de teller op een toch iets magere $35,6 miljoen. De bioscoopopbrengst in Nederland kwam tot een kleine 6,5 ton in dollars.

BLU-RAY
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van Killing Them Softly. Het recensie-exemplaar is gelijk aan het winkelexemplaar en de schijf zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepkase met daaromheen een vergelijkbare kartonnen insteekhoes. Naast de Blu-Ray en Dvd schijf zijn er ook vier 'Killing Them Softly Artcards' terug te vinden in de hoes. Op deze kaarten staan acht verschillende posters. De vormgeving van de cover van de Blu-Ray uitgave gebruikt de eerste promotiefoto van de misdaadfilm. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).EXTRA'S
Er zijn geen extra's aanwezig op deze Blu-Ray uitgave.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De grauwe kleuren pakken overwegend goed uit bij deze Blu-Ray uitgave van Killing Them Softly. Ook is het beeld bijzonder scherp. Helaas zijn de donkere tonen in de uitgave te sterk aanwezig waardoor details jammer genoeg wegvallen. Voor wat betreft het geluid hoef je deze Blu-Ray niet aan te schaffen. Op een meer dan redelijke soundtrack na komen er weinig tot geen surround effects voor.

CONCLUSIE
Het uiterlijk van Brad Pitt en de promotiecampagne van Killing Them Softly ademde vooraf een en al misdaad. Ondanks dat het ook een redelijk stevige film is, groeit het nooit uit naar wat de eerste promotionele foto leek te beloven. Het is dan ook jammer dat het zo zwaar op Pitt rust. Deze misdaadfilm over het onvoorspelbare en egocentrische leven van een misdadiger heeft namelijk veel meer om het lijf met bijvoorbeeld de voortreffelijke rollen van James Gandolfini, Ben Mendelsohn en toch ook Ray Liotta. Regisseur Andrew Dominik werkt ondertussen aan de Marilyn Monroe-biopic Blonde.
Deze Blu-Ray uitgave van Killing Them Softly is een redelijke basic uitgave. Er zijn geen extra's en ondanks dat het beeld veelal netjes oogt, had het sterker gekund in de details. Deze vallen weg doordat de zwarttonen te overheersend zijn. De vier bijgevoegde kaarten in de hoes zijn natuurlijk een leuk extraatje. Het is jammer dat er geen extended 'director's cut' is uitgegeven. De fan zou deze waarschijnlijk graag aanzetten. Al met al een prima onderhoudende misdaadfilm, zeker als je geen Goodfellas verwacht.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze 1 disc van Killing Them Softly is er een 1 disc Dvd verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de distributeur Dutch FilmWorks voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pete_027

Avatar

De film nog niet gezien maar wat ik er tot nu toe over heb gelezen/gehoord is het geen hoogvlieger.

batmaster

Avatar

Ik ging zonder verwachtingen erin, maar vond hem meh. Aardig en vermakelijk, maar meer niet.

benjamin

Avatar

Pete_027 "De film nog niet gezien maar wat ik er tot nu toe over heb gelezen/gehoord is het geen hoogvlieger."


Dat hangt er wat van af. Veel mensen kraken het af omdat het te weinig actie bevat, maar dat ligt dan meer aan foute verwachtingen dan aan de film zelf. Vond het persoonlijk best wel een sterke film.

Banned

Avatar

Ik vond em ook zeer goed eigenlijk. De slechte reacties komen inderdaad van mensen die een actie film verwachten maar een dialoog film krijgen. Voor de verandering trouwens een een goeie blu-ray release van DFW. Vooral zeer knap geluid. Ook leuk die extra poster cards.

nietselam

Avatar

Voordat ik hem keek wist ik al niet teveel actie te hoeven verwachten en dat hoeft van mij ook niet altijd als de dialogen dan maar boeiend zijn, en dat was totaal niet het geval, saaie film met een standaard verhaaltje en met weinig tot geen actie, ja 1 overbodige slowmotion scène die totaal uit de toon viel.
Duurde voor mij lang genoeg, blij dat ik niet de langere versie heb gekeken.

SilentF0rce

Avatar

nietselam "Voordat ik hem keek wist ik al niet teveel actie te hoeven verwachten en dat hoeft van mij ook niet altijd als de dialogen dan maar boeiend zijn, en dat was totaal niet het geval, saaie film met een standaard verhaaltje en met weinig tot geen actie, ja 1 overbodige slowmotion scène die totaal uit de toon viel.
Duurde voor mij lang genoeg, blij dat ik niet de langere versie heb gekeken."


Precies! Ik verwachte inderdaad een actiefilm, want dat is wat alle trailers lieten zien. Maar de film bleek voornamelijk te bestaan uit dialogen. Ook niet erg! alleen waren dit inderdaad oer saaie dialogen in een veel te lange film met actie momenten die nergens op slaan.

Één van de grootste tegenvallers van 2012 voor mij.

Baron Von Marlon

Avatar

Deze film was als een lange, slechte aflevering van The Sopranos.

B@chelor

Avatar

Ik heb 'm toevallig gisteren gezien en ik vond 'm niet slecht, maar hoef 'm zeker geen 2e keer te zien. Af en toe een beetje sloom. Brad Pitt en Jenkins waren leuk, maar die 2 junkies interesseerden mij geen ene bal. Iedere keer als die ene junk in beeld kwam hoopte ik op Bane en zijn nek kwam breken :E

KeesD

Avatar

Geweldige film

SunChaser

Avatar

Wat een baggerfilm, vervelend, saai en langdradig

Shifty777

Avatar

Ondanks dat ik het geen nieuwe 'Goodfellas' vond heb ik er erg van genoten in de bioscoop. Voor mij een van de betere films van afgelopen jaar. Ook op Blu-ray vond ik hem weer goed, wellicht nog beter doordat de subtext van de film meer op me inwerkte. Rare opmerking dat er nauwelijks surroundgeluid in de mix zit in de recensie, volgens mij moet de recensent zijn setje een checken want ik vond de surroundmix juist erg goed!

Desondanks vonden mijn vriendin en mijn ouders de film ook teveel bla bla en te weinig pang pang, maar ik vind hem tof!

NieuwsFilm

meest populair