Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vol actie en geweld

Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vol actie en geweld

'Killing Them Softly' is een duistere en komische thriller die ook dienst doet als waarschuwend verhaal over het kapitalisme

Het grote voordeel van de helaas wat veel streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de misdaadactiefilm Killing Them Softly van regisseur Andrew Dominik, die je mogelijk kent van One More Time With Feeling en Blonde.

Killing Them Softly
De gangsterfilm Killing Them Softly uit 2012 heeft een hoofdrol voor Brad Pitt en er zijn bijrollen voor onder meer Ray Liotta en Ben Mendelsohn.

De critics consensus op Rotten Tomatoes luidt (74%): "Killing Them Softly is een duister komische, diepgewortelde thriller die ook dienst doet als waarschuwend verhaal over het kapitalisme, waarvan de boodschap met mokerkracht wordt overgebracht."

Reacties
"Geweldig acteerwerk van enkele elite-acteurs. Het script is geweldig, voor degenen die karakters en elite-acteren boven al het andere waarderen," zegt Eddie B op Rotten Tomatoes.Jordan C schreef op Rotten Tomatoes: "Een van de beste films die de brede impact laten zien van het late stadium-kapitalisme, corruptie en de teloorgang van de Amerikaanse droom."

Op Netflix
De film, die $15 miljoen kostte, bracht meer dan het dubbele op. Je kunt de film nu nog een keer kijken op Netflix.


Synopsis: Cogan is een crimineel die werkt voor de plaatselijke maffia in Boston. Hij wordt ingeschakeld wanneer enkele gangsters tijdens een belangrijke pokeravond overvallen worden. Cogan deinst voor niemand terug en gaat op zoek naar de daders. Tijdens zijn persoonlijk onderzoek voelt hij iedereen aan de tand en is hij zelfs bereid om over te gaan tot moorden.

NieuwsFilm

meest populair