Natalie Portman ging behoorlijk ver voor de beste rol uit haar carrière

Natalie Portman ging behoorlijk ver voor de beste rol uit haar carrière

Keihard trainen en alsnog flinke blessures opgelopen.

Vaak wint een acteur een Oscar wanneer hij/zij zich volledig in een rol stort en alles geeft. In deze categorie hoort Natalie Portman zeker ook thuis.

Hier zijn genoeg voorbeelden van. Denk bijvoorbeeld aan Eddie Redmayne voor The Theory of Everything en Daniel Day Lewis voor My Left Foot. Beide acteurs gingen zo ver dat ze achter bleven met serieuze gezondheidsklachten.

Black Swan
Portman heeft zelf ook al heel wat topfilms gemaakt, maar haar beste werk is hoogstwaarschijnlijk toch wel Black Swan. Voor deze rol ging ook zij behoorlijk ver.

Niet alleen moest zij een jaar lang danslessen nemen, ze besloot hier ook zelf voor te betalen aangezien het project moeite had met het vinden van investeerders. Ze moesten het dan ook doen met een tamelijk klein budget.

Dokter
Ondanks het feit dat Portman keihard had getraind, ging het tijdens de opnames toch fout en kneusde zij haar ribbenkast. Ze kon echter niet geholpen worden, aangezien er geen dokter aanwezig was op de set.


De actrice besloot vervolgens dat het goed was om afscheid te nemen van haar eigen trailer, zodat deze 'verruilt' kon worden voor een dokter voor haar maar ook voor alle andere mensen die dit nodig zouden hebben.

Lof
Regisseur Darren Aronofsky liet al eerder weten dat de film nooit gemaakt zou zijn als zijn hoofdrolspeelster niet zo doorzettend en enthousiast zou zijn geweest.

NieuwsFilm

meest populair