Deze 'Indiana Jones'-ster speelt het liefst 'loser'-rollen

Deze 'Indiana Jones'-ster speelt het liefst 'loser'-rollen

'Verliezers spelen is hartstikke leuk!'

Natuurlijk hebben acteurs voorkeuren in de rollen die ze aannemen. Arnold Schwarzenegger zie je niet snel een typische Hallmark-film doen. Ook Indiana Jones and the Dial of Destiny-ster Mads Mikkelsen heeft zijn persoonlijke voorkeur: de rol van een loser.

Mads Mikkelsen heeft al veel grote rollen op zijn naam staan. En dan hebben we het voornamelijk over schurken. Denk aan Grindelwald in Fantastic Beasts of Kaecilius in Doctor Strange. Zijn nieuwste rol spant misschien wel de kroon; hij speelt de nazi-wetenschapper Dr. Jürgen in Dial of Destiny.

Verliezers
In een interview met GQ liet hij weten heel erg blij te zijn met deze rollen, want hij portretteert op deze manier eigenlijk alleen 'verliezers'. Sterker nog: hij is er gek op.

"Om iets te combineren, dus om iets realistisch te doen maar ook een schatje te zijn, vind ik helemaal niet interessant", vertelt Mikkelsen in het gesprek. "Ik ben er niet zo van."

Losers zijn leuk
"De verliezers of losers zijn leuk. Omdat we ze kennen. Misschien heb je zelfs ooit eens in die situatie gezeten", aldus de acteur. "Als er niets anders is zal ik dit zeker doen, omdat het echt leuk is."

Daar heeft hij in de nieuwste Indiana Jones dan ook zeker plezier in gehad. "Mijn eerste nazi. Het moest er een keer van komen", grapte Mikkelsen een tijd geleden in een interview met ComicBook.



NieuwsFilm

meest populair