Zou dit blote kostuum van bekende Marvel-actrice tegenwoordig nog wel kunnen?

Zou dit blote kostuum van bekende Marvel-actrice tegenwoordig nog wel kunnen?

X-Men: First Class liet een wel heel bloot superheldenpak zien.

Door onder meer #MeToo, de Black Lives Matters-beweging en de LGBT-community lijkt het nog moeilijk om te kunnen voldoen aan de wensen van het publiek dat bestaat uit allerlei kleuren, maten en vormen. We werpen komende periode een blik op rollen in moderne films, die tegenwoordig waarschijnlijk niet of minder snel worden geaccepteerd.

De kostuums van vrouwelijke superhelden zijn al vaker onderwerp van gesprek geweest. Denk maar aan de eerste outfits van Black Widow van Scarlett Johansson, die in het begin vooral flink gericht waren op de rondingen van de actrice.

"Superheldenpakjes"
En zo waren er door de jaren heen meer superheldenpakjes, zeker sinds het genre in 2000 een blijvende hype werd. Denk dan aan de kostuums van Gal Gadot (Wonder Woman), Margot Robbie (Harley Quinn), Olivia Munn (Psylocke) en Halle Berry (Catwoman).

Nog opvallender is het "kostuum" van actrice January Jones in X-Men: First Class uit 2011. Ze is in de vierde X-Men-rebootfilm te zien als Emma Frost en haar kostuum laat weinig ter verbeelding over.

Emma Frost
In First Class wandelt Jones' Emma Frost rond in een lingerie-achtig kostuum, en dan ook nog alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Kritiek op de rol is dat deze niet de volledige diepte en complexiteit van haar tegenhanger in de comics laat zien. Dus tsja, zouden we zo'n personage tegenwoordig nog wel zo weergeven ondanks dat de comics haar ook behoorlijk bloot weergeven?


Emma Frost is een mutant met zeer krachtige telepathische vaardigheden en de gave om haar huid te transformeren in een ondoordringbaar diamanten pantser, wat haar een verhoogde sterkte, uithoudingsvermogen en ongevoeligheid voor pijn geeft.

Maar ook: tepels
Maar zo kreeg Val Kilmer in 1995 een Batman-kostuum met tepels aangetrokken in Batman Forever en trok Hugh Jackman zijn t-shirt regelmatig uit in zijn rol als Wolverine, evenals vele andere acteurs die superhelden spelen.



NieuwsFilm

meest populair