X: First Class

X: First Class (2011)

Before he was Professor X, he was Charles. Before he was Magneto, he was Erik. Before they were enemies, they were allies.

Inventieve details en een fraaie vormgeving in deze vermakelijke prequel van de X-Men-serie.
play

7,3 details

  • 131 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
131 Min Verenigde Staten

In eerste instantie was het de bedoeling dat er, in lijn met de Wolverine film die twee jaar geleden uitkwam, een film uit zou komen die zich focuste op het personage Magneto. Hiertoe werd in april 2006 Zak Penn ingehuurd om de film te schrijven en te regisseren, maar uiteindelijk werd besloten de focus te verschuiven van de beginjaren van Magneto naar de beginjaren van de X-Men. Penn bleek dit ook een interessantere aanpak te vinden, en besloot te stoppen met werken aan Magneto. Zo komt het dus dat, vanaf 2 juni, de nieuwste film in de franchise in de bioscopen zal draaien. De film volgt, zoals al gezegd, de beginjaren van de X-Men en laat zien hoe Charles Xavier en Erik Lensherr hun mutaties verkennen en ontdekken dat ze zelfs nodig zijn om de wereld te redden.

Regie
Matthew Vaughn
Cast
Kevin Bacon, Oliver Platt, Jason Flemyng, Rose Byrne, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, Beth Goddard, January Jones, James McAvoy, Zoë Kravitz, Bill Milner, Morgan Lily, Jennifer Lawrence, Laurence Belcher, Álex González.
Budget
$ 160.000.000
Opbrengst
$ 344.420.111
Release
24.05.2011
Release NL
02.06.2011
Release DVD
04.10.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Matthew Vaughn | Cast: James McAvoy (Charles Xavier/Professor X), Michael Fassbender (Erik Lehnsherr/Magneto), Jennifer Lawrence (Raven/Mystique), Kevin Bacon (Sebastian Shaw), Rosee Byrne (Moira McTaggert), January Jones (Emma Frost), Nicholas Hoult (Hank McCoy/Beast), Lucas Till (Alex Summers/Havok), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2011

Nadat we in 2009 de geschiedenis van Wolverine leerden kennen, is er nu X-Men: First Class, over de jonge jaren van Charles Xavier en Erik Lehnsherr, of voor ingewijden: Professor X en Magneto. Kenners van de voorgaande delen zullen het meeste plezier eraan beleven.

In de openingsscène, een kopie van het eerste deel uit de X-Men-serie, wordt de jonge Erik in een concentratiekamp bij zijn ouders weggetrokken en maakt hij zich zo kwaad dat hij met zijn magnetische krachten een hek omver trekt. Op hetzelfde moment ontmoet een Britse jongen die gedachtes kan lezen een meisje dat van gedaante kan wisselen. De drie kinderen zijn de mutanten die later bekend komen te staan als Magneto, Professor X en Mystique.

videotrailers & clips

alle artikelen (94)

X: First Class Nieuwsberichten