Kritiek op de zeer schaars geklede outfit van January Jones in 'X-Men: First Class'

Kritiek op de zeer schaars geklede outfit van January Jones in 'X-Men: First Class'

De actrice is beeldschoon maar loopt misschien wel onnodig veel naakt rond?

Er komen de laatste tijd wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over controversiële kledingkeuzes in films. Recentelijk was de outfit van Princess Merida in Brave aan de beurt. Deze keer gaat het over January Jones in X-Men.

De X-Men-films zitten natuurlijk bomvol actie, maar ook zitten er de nodige pikante scènes in de wereldberoemde franchise. Zo kwam nog niet zo heel lang geleden een artikel langs over de meest gepauzeerde scène in de reeks.

Pikant
Het gaat hier om een scène waarin de van afkomst Nederlandse actrice Rebecca Romijn in een 'evakostuum' te zien is. Meer daarover lees je hier. Ook Jones ging uit de kleren, maar dit werd minder goed onthaald.

De beeldschone actrice, voornamelijk bekend van de serie Mad Men, is eveneens actief als model, al valt dit wel te begrijpen. Ze ziet er geweldig uit en dit weet ze zelf ook wel, als we kijken naar haar Instagram-pagina.

Minder succesvol
De makers van X-Men: First Class wilden hier in 2011 ook wel gebruik van maken. De destijds 33-jarige Jones kruipt in de huid van de mutant Frost. Ondanks het feit dat zij geen hoofdrol in de blockbuster speelt, viel zij wel op.



Frost duikt namelijk verschillende keren op in lingerie en laat maar weinig aan de verbeelding over. Hoewel dit voor menig filmfanaat waarschijnlijk een lust voor het oog is, zijn er ook genoeg mensen die dit onnodig vinden en zeggen dat Jones enkel en alleen wordt neergezet als een lustobject.

Anders
Een van de schrijvers van de film liet zich erover uit nadat de kritiek zich bleef opstapelen. Zo werd er gezegd dat er een reden was voor al haar lingerie-scènes, maar dat deze momenten uit de blockbuster waren geknipt. Een duidelijk antwoord hebben we dan ook nooit gekregen.



NieuwsFilm

meest populair