Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avondje goed vermaak

Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avondje goed vermaak

Scent of a Woman is zo'n film die iedereen kan waarderen.

Het grote voordeel van de helaas wat veel streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Scent of a Woman van regisseur Martin Brest, die je mogelijk kent van Midnight Run en Beverly Hills Cop.

Scent of a Woman
De dramafilm Scent of a Woman uit 1992 heeft een hoofdrol voor Al Pacino (Scarface) en er zijn bijrollen voor onder andere Philip Seymour Hoffman en Chris O'Donnell. De ontvangst was begin jaren 90 erg positief.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (85%): "Het zou misschien meer op Al Pacino's optreden uitkomen dan op het drama zelf, maar wat een optreden is het - groots, gedurfd, af en toe overdreven, en eindelijk de Academie aan het denken zetten om de ster zijn eerste Oscar toe te kennen."

Reacties
"Het is allemaal niet bijster vernieuwend of erg speciaal in uitvoering, maar Scent of a Woman zit als film uitstekend in elkaar. Pacino doet het prima als norse kolonel en ook de rest van de cast doen goed werk. Hier en daar, zeker tegen het einde, wordt het allemaal wellicht een tikkeltje te sentimenteel, maar gelukkig gaat de film niet al te vaak over die grens," aldus Chainsaw op Moviemeter.



Scorsese schreef op Moviemeter: "Uitstekende film over een student die een baantje neemt om een weekend op een blinde ex-luitenant te passen. De relatie die tussen de twee hoofdpersonages ontstaat, is wellicht nogal voorspelbaar, maar levert meer dan genoeg mooie momenten op."

Op Netflix
Scent of a Woman was in 1993 te zien in Nederland. De De $36 miljoen kostende film, bracht uiteindelijk een mooie $134 miljoen op aan de kassa. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Student Charlie stemt ermee in om op een blinde man te passen. Zijn patiënt blijkt een wilde, ex-marinier-kolonel te zijn die te hulp schiet als Charlie in de problemen komt op school.

NieuwsFilm

meest populair