Hoe kan iedereen deze blunder in 'Saw' hebben gemist?

Hoe kan iedereen deze blunder in 'Saw' hebben gemist?

De iconische horrorfilm bevat een opvallend plotgat.

De allereerste Saw-film uit 2004 is om verschillende redenen een van de belangrijkste films binnen het horrorgenre. Het lanceerde de carrière van regisseur James Wan, die inmiddels wordt gezien een moderne meester van horror, en was het begin van een langlopende franchise.

Hoewel de film een absolute klassieker is binnen het horrorgenre, bevat het een wel heel opvallend plotgat dat een belangrijk moment in de film ondermijnt.

Verhaal
Aangezien de film bijna twintig jaar oud is, lees je hieronder een beknopte samenvatting van het verhaal van Saw:

Twee willekeurige mensen worden wakker in een kamer zonder zich te herinneren hoe ze daar terecht zijn gekomen, en ontdekken al snel dat ze pionnen zijn in een dodelijk spel van een beruchte seriemoordenaar genaamd Jigsaw (Tobin Bell)

Telefoon
Dr. Lawrence Gordon (Cary Elwes) is een van de mensen die moet zien te overleven in de kamer. Op een bepaald punt is Gordon in het bezit van een mobiele telefoon, maar deze verliest hij wanneer hij schoten vanuit een andere kamer hoort.


De telefoon ligt niet binnen handbereik, wat Gordon doet besluiten om zijn vastgetekende voet eraf te zagen. Het is een belangrijke en memorabele scène, maar Gordon had simpelweg de telefoon naar zich toe kunnen halen met de zaag.

Saw X
Dit jaar verschijnt alweer de tiende film in de Saw-reeks. De film brengt Tobin Bell weer terug als de iconische John Kramer/Jigsaw. Details over het verhaal zijn nog niet bekend, maar volgens geruchten speelt de film zich af tussen de eerste en de tweede film.


Shawnee Smith is ook weer van de partij als Amanda, die in de eerste drie films te zien was. De film verschijnt op 27 oktober in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair