'Oppenheimer': Hoe immens de film is wordt prijsgegeven in 'Pushing the Button'-beelden

'Oppenheimer': Hoe immens de film is wordt prijsgegeven in 'Pushing the Button'-beelden

Dit wordt een episch spektakel!

Oppenheimer is dan eindelijk bijna daar. Als we alle beelden mogen geloven, wordt dat weer een episch spektakel. Ook een gloednieuwe feature van de film laat weer eens zien hoe regisseur Christopher Nolan flink heeft uitgepakt.

In Oppenheimer volgen we het ontstaan van de atoombom. Een interessant verhaal en daar horen dan natuurlijk spectaculaire beelden bij. In Pushing the Button zien we meer van de aankomende blockbuster.

Publiek meenemen
Waarom werd die knop toch ingedrukt? Met alle nare gevolgen van dien? Nolan legt uit dat hij altijd gefascineerd is geweest door het verhaal van Oppenheimer. De druk op de knop zou de hele planeet verwoesten. "En toch deden ze dat", zegt de regisseur. "Ik wilde het publiek meenemen in dat bijzondere moment in onze geschiedenis."

Nolan bleef dan ook zo veel mogelijk weg bij CGI en wilde het echte moment zo realistisch mogelijk vastleggen. "Ik probeer altijd om te filmen op echte locaties. Hoe meer dingen echt lijken, hoe realistischer het aanvoelt voor het publiek", aldus de regisseur.

IMAX
De crewleden - onder wie Nederlands' trots cameraman Hoyte van Hoytema - benadrukken dan ook nog eens graag dat de film gemaakt is voor IMAX. "Chris maakt films voor de bioscoop, zodat het publiek de film ziet op de manier waarop die bedoeld is", geeft hoofdrolspeler Cillian Murphy aan.



NieuwsFilm

meest populair