In het nieuwe meesterwerk van Francis Ford Coppola "ontmoet Julius Caesar Blade Runner"

In het nieuwe meesterwerk van Francis Ford Coppola "ontmoet Julius Caesar Blade Runner"

De legendarische regisseur zou een dikke 100 miljoen euro uit eigen zak in de film hebben gestoken.

De legendarische regisseur Francis Ford Coppola (Godfather en Apocalypse Now) heeft het filmen van zijn zelf gefinancierde project afgerond. Regisseur Mike Figgis, die een documentaire filmt over de productie van Megalopolis, kan nu wat meer details over de film vertellen.

Megalopolis is het passieproject van Coppola, waarvan verwacht wordt dat het de laatste is van de regisseur. Tijdens een gastoptreden op het Ischia Global Film and Music Festival noemde Figgis de film "Julius Caesar ontmoet Blade Runner".

Productieproblemen
Hij voegt eraan toe: "Het is een futuristische film, gesitueerd in een New York dat New Rome zal heten (met in het midden een architect die de utopische metropool wil herbouwen na een ramp). Het is zeer filosofisch, maar neigt ook naar politieke satire."

Eerder werd er al gemeld dat de opnames nogal chaotisch verliepen. De production designer, art director en het gehele visuele effecten-team zouden zijn ontslagen.

Sterrencast
De film belooft wel een episch slotstuk voor Coppola te worden. Hij heeft namelijk een flinke sterrencast verzameld met Aubrey Plaza, Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel en Jon Voight. Bekijk hieronder een fragment waarin Laurence Fishburne vertelt over de samenwerking tussen hem en Coppola.



NieuwsFilm

meest populair