Nieuwe 'Tron: Ares' verrast met nóg een Joker-acteur naast Jared Leto

Nieuwe 'Tron: Ares' verrast met nóg een Joker-acteur naast Jared Leto

Een onverwacht DC-onderonsje in de scifi-sequel.

Cameron Monaghan, die we kennen als de Joker uit Gotham, maar ook de serie Yellowjackets is toegevoegd aan de cast van Disney's Tron: Ares. Grappig genoeg is hij te zien naast Jared Leto, die de Joker speelde in Suicide Squad.

Daarnaast is ook Sarah Desjardins toegevoegd aan de cast, die tevens bestaat uit namen als Evan Peters, Jodie Turner-Smith en Greta Lee.

Franchise met lange geschiedenis
In de eerste Tron uit 1982 zagen we Jeff Bridges als videogame-ontwerper Kevin Flynn, die getransporteerd wordt naar zijn eigen creatie en samen moet werken met een beveiligingsprogramma genaamd Tron (Bruce Boxleitner).

Top Gun: Maverick-regisseur Joseph Kosinski maakte vervolgens in 2010 het vervolg Tron: Legacy, dat vooral geprezen werd voor zijn visuele stijl en soundtrack.

Van computer naar 'real life'
De derde film zal zich richten op de opkomst van Ares, een bewust geworden programma dat de overstap maakt naar de menselijke wereld, die niet voorbereid is op zijn komst. Leto zal de menselijke manifestatie van Ares spelen.

Wie Monaghan en Desjardins zullen spelen in de film is nog onbekend. Joachim Rønning regisseert en verfilmt een script van Jesse Wigutow en Jack Thorne.

Emma Ludbrook, Jeffrey Springer en Leto produceren de film, waarvan de opnames in augustus zullen beginnen in Vancouver. De mogelijke acteursstaking kan echter nog roet in het eten gooien.

NieuwsFilm

meest populair