Disney+ krijgt de schuld van de huidige problemen bij Marvel en Pixar

Disney+ krijgt de schuld van de huidige problemen bij Marvel en Pixar

Bob Iger geeft een verklaring.

De films van Marvel en Pixar doen het over het algemeen een stuk minder goed op de box-office dan voorheen. Kijk bijvoorbeeld naar films als Lightyear en Ant-Man & The Wasp: Quantumania en momenteel Elemental. Disney-CEO Bob Iger heeft hier een verklaring voor.

De CEO erkent in een nieuw interview met The Wrap dat het bedrijf in de laatste jaren wat flinke teleurstellingen moest verduren. De reden hiervan is volgens hem Disney+.

Marvel
Iger vertelde dat de recente focus op content voor Disney+ een grote reden is dat de recente films niet meer het resultaat opleveren als voorheen: "Marvel is daar een goed voorbeeld van. Ze zaten niet op een significant niveau in de tv-business."

"Ze verhoogden niet alleen hun filmoutput, maar uiteindelijk maakten ze een aantal televisieseries, en eerlijk gezegd verwaterde het de focus en aandacht. Dat is, denk ik, meer van de oorzaak dan wat dan ook."

Pixar
Iger legde de problemen bij Pixar vooral neer bij het feit dat alle Pixar-films tijdens de COVID-periode op Disney+ te zien waren: "Er waren drie Pixar-releases op rij die rechtstreeks naar streaming gingen, deels vanwege - vooral vanwege COVID."


"En ik denk dat dat bij het publiek de verwachting heeft gewekt dat ze uiteindelijk zullen worden gestreamd en waarschijnlijk snel , en er was geen urgentie. En dan denk ik dat er wat was, ik denk dat je het ermee eens moet zijn dat er ook enkele creatieve missers waren."

NieuwsFilm

meest populair