Matt Damon kijkt met weinig plezier terug op 'The Great Wall'

Matt Damon kijkt met weinig plezier terug op 'The Great Wall'

De acteur spreekt over een heftige periode in zijn carrière

Elke succesvolle Hollywood-acteur heeft er wel één in zijn repertoire zitten: een absolute flop. Hoewel veel sterren pas na het filmen erachter komen dat ze de klus beter hadden kunnen afwijzen, besefte Matt Damon bij één film al dat het niet best zou worden.

In een interview vertelt de 52-jarige acteur over een zware periode in zijn carrière. Hij belandde tijdens het filmen van een grote blockbuster in een depressie.

"Wat heb ik gedaan?"
In het interview praat Damon over zijn ervaring met het "gevoel van opgesloten zitten" in een filmproject. Als het filmen eenmaal is begonnen, kan de acteur dan ook geen kant op: hij moet de klus afmaken.

Hij vertelt: "Zonder specifieke films te noemen... soms bevind je je in een filmproject dat niet is wat je had gehoopt, maar je moet hem afmaken... En ik herinner me halverwege de productie, wanneer je nog steeds maanden te gaan hebt, en je je gezin ergens mee naartoe gesleurd hebt, dat mijn vrouw me omhoog trok omdat ik in een depressie raakte. Ik dacht: wat heb ik gedaan?"

'The Great Wall'?
Over welke film Damon het precies heeft, wil hij niet zeggen. Wel gaan er speculaties rond dat het verhaal gaat over de blockbuster The Great Wall, die wereldwijd matige recensies kreeg.



Damon zelf zag de bui tijdens het filmen al hangen. Hij vertelt dan ook dat vooral zijn vrouw hem door de lange werkdagen heeft geholpen. "Ik ben er trots op, grotendeels dankzij haar, dat ik een professionele acteur ben en wat een professionele acteur doet, is gewoon de 15-urige dag doorkomen en alles wat in je zit eruit halen, zelfs als je weet dat het verloren moeite gaat zijn."

NieuwsFilm

meest populair