Acteurs verlaten officiële première van 'Oppenheimer' bij aanvang historische staking

Acteurs verlaten officiële première van 'Oppenheimer' bij aanvang historische staking

Wat is er allemaal aan de hand?

Er is al enige tijd een schrijverstaking gaande in Hollywood, maar daar blijft het niet bij. Nu gaan ook veel acteurs voorlopig stoppen met werken. Dat was duidelijk te merken tijdens de première van de zomer blockbuster Oppenheimer.

Oppenheimer is de nieuwe film van Christopher Nolan, die al heel wat pareltjes heeft gemaakt. Ook voor zijn nieuwste film wist hij weer een zeer indrukwekkende cast te strikken, maar tijdens de première was het maar stil aangezien zowat alle grote namen besloten te staken.

Reactie
Regisseur Nolan was wel aanwezig maar had er geen enkel probleem mee dat zij sterren er niet bij waren. Tijdens de première liet hij zich erover uit.

Zo zegt de filmmaker: "Ik kan niet alle eer opstrijken. Ik moet het werk erkennen van de ongelofelijke cast met een geweldige Cillian. Maar niet alleen hij. Ook Robert, Matt, Emily, Florence, Kenneth en zo veel meer zijn top. Helaas zijn ze er nu niet bij".

Goede reden
Nolan vervolgt: "Ik snap dit volledig. Zij helpen de schrijversgilde nu in de hoop betere en vooral eerlijke lonen te bemachtigen". Ook Matt Damon liet zich er al eerder over uit.

"Niemand wil een werkonderbreking, maar als je krijgt te horen dat de deal niet eerlijk is, dan moeten we ons sterk houden totdat we een deal hebben die eerlijk is voor werkende acteurs. Dit is het verschil tussen wel en geen gezondheidszorg voor veel acteurs. We moeten doen wat goed is voor hen".

NieuwsFilm

meest populair