Wat is er eigenlijk gebeurd met acteur Rick Moranis?

Wat is er eigenlijk gebeurd met acteur Rick Moranis?

Hoe staat het ervoor met de iconische acteur?

Rick Moranis is een van de meest herkenbare gezichten uit de jaren 80. Je kon niet om hem heen. Denk maar aan zijn rollen in de Ghostbusters-films en Honey, I Shrunk the Kids en Spaceballs. Maar hoe is het nu eigenlijk met hem?

We hebben de acteur al tientallen jaren niet meer op het witte doek gezien. Wat is hier nou de reden achter?

80's
Moranis begon begin jaren 80 met acteren in de serie SCVT. Daarna was hij te zien in films als Streets of Fire en Strange Brew, maar zijn carrière als filmster maakte echt een doorstart toen hij de rol van Louis Tully te pakken had in Ghostbusters.

Na Ghostbusters verscheen hij in klassieker na klassieker. Denk hierbij aan Little Shop of Horrors, Spaceballs en natuurlijk Honey, I Shrunk the Kids.

Gestopt
Moranis was in 1997 voor het laatst te zien in de TV-film Honey, We Shrunk Ourselves!. Sindsdien heeft hij nooit meer fysiek in een film gespeeld. Hij heeft wel meerdere stemmen ingesproken voor films als Brother Bear. Hij stopte destijds met acteren vanwege het overlijden van zijn vrouw:


"Ik ben een alleenstaande ouder en ik ontdekte gewoon dat het te moeilijk was om mijn kinderen groot te brengen en te reizen die bij het maken van films hoort. Dus nam ik een kleine pauze. in een langere pauze, en toen merkte ik dat ik het echt niet gemist had."

Terugkeer?
In 2020 werd bekend dat Moranis eindelijk terug zou keren om in Shrunk, de nieuwe Honey, I Shrunk the Kids-film, te spelen. Dat jaar speelde hij ook samen met Ryan Reynolds in een reclamespotje voor Mint Mobile.


We hebben echter al jaren niks meer gehoord over de ontwikkeling van de film. Het is nog maar de vraag of de film er ooit nog gaat komen.

NieuwsFilm

meest populair