Christopher Nolan geeft opheldering over de échte atoombom die hij gebruikt zou hebben voor 'Oppenheimer'

Christopher Nolan geeft opheldering over de échte atoombom die hij gebruikt zou hebben voor 'Oppenheimer'

Geen zorgen, hij gaat heel ver maar krankzinnig is hij niet.

Over niet al te lang kunnen we eindelijk genieten van Christopher Nolans Oppenheimer. De regisseur staat erom bekend bijna geen special effects te gebruiken, aangezien hij altijd voor de 'real deal' wil gaan. Er zijn vermoedens dat hij zelfs een echte bom heeft gebruikt, maar is dat ook zo?

Aangezien gaat over 'de vader van de atoombom', is het niet zo heel gek dat er een gigantische explosie in de film voorkomt. Enkele tijd geleden kregen we echter al te horen dat dit de filmmaker een echte nucleaire explosie wil nabootsen, volledig zonder CGI. Is dit mogelijk?

Reactie
Sommige fans denken dat Nolan echt een atoombom heeft laten maken voor zijn film, maar de regisseur laat nu weten dat dit niet klopt: "Ik voel me gevleid, maar aan de andere kant vind ik het ergens ook wel een beetje eng dat mensen denken dat ik tot zoiets extreems in staat zou zijn".

Voor zijn blockbuster maakte de regisseur zijn eigen Trinity-test, die de eerste ontploffing was van een kernwapen in 1945. Ook hier laat hij zich over uit: "Om de Trinity-test na te maken zonder computereffecten is een enorme uitdaging. Het is veruit een van de meest uitdagende projecten die ik ooit heb gemaakt".

Team
Nolan vervolgt: "]Ik beschik echter over een buitengewoon team. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan en ik ben enorm trots op wat mijn team bereikt heeft". Bekijk de trailer van Oppenheimer nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair