Eerste recensies 'Barbie': onnodige sterrenfilm of direct naar de bioscoop?

Eerste recensies 'Barbie': onnodige sterrenfilm of direct naar de bioscoop?

Vanaf vandaag draait Barbie in de Nederlandse bioscopen.

Vanaf vandaag draait Barbie in de Nederlandse bioscopen. De film werd in de eerste online reacties bejubeld, maar blijft er van die positieve woorden nog wel iets over in de volledige recensies?

Op Rotten Tomatoes zijn ondertussen al ruim 100 recensies verzameld en op het moment van schrijven staat de Tomatometer op 89 procent, met een erg hoge 8.30/10 als gemiddelde beoordeling.

Dwaas en dissonante kijkervaring
"De dwaasheid van Barbie, gecombineerd met Gerwigs interesse in het doorprikken van het patriarchaat, maakt de film soms tot een flodderige, tonaal dissonante kijkervaring. Maar voor het grootste deel bereikt ze een aangenaam evenwicht tussen het dwaze en het serieuze," aldus Ann Hornaday van Washington Post.

"Het is volledig absurd, en dat is misschien iets dat we juist nu nodig hebben," vindt Stephen Romei van The Australian.

Zomersplash
Barbie is de zomersplash van regisseur en co-auteur Greta Gerwin. De film is een duizelingwekkende prestatie, zowel technisch als qua toon. Het is een visueel feest dat slaagt zowel als een vrolijke ontsnapping als een strijdkreet," schrijft Christy Lemire van RogerEbert.com.


Met hoofdrollen voor Margot Robbie (Birds of Prey) en Ryan Gosling (La La Land) zie je de film van regisseur Greta Gerwig (Lady Bird) nu op het Nederlandse roze doek.

NieuwsFilm

meest populair