Disney reageert op controversiële setfoto's 'Snow White' met opmerkelijke zeven dwergen

Disney reageert op controversiële setfoto's 'Snow White' met opmerkelijke zeven dwergen

Maar of deze reactie nu echt een verschil zal maken...

Enkele dagen geleden kwamen de eerste foto's langs van Disneys live-action remake Snow White and the Seven Dwarfs. Niet iedereen was hier echter van onder de indruk en nu reageert 'het Huis van de Muis' dan ook zelf.

De laatste jaren maakt Disney maar wat graag remakes van hun bekende animatietoppers. Denk bijvoorbeeld maar aan Aladdin, The Lion King en Beauty and the Beast. De eerste reacties op de nieuwe Snow White zijn echter verre van positief.

Kritiek
Zo werd Rachel Zegler gecast als de geliefde Disney prinses, maar sommigen vinden het niet echt geweldig dat het bekende personage deze keer niet wordt gespeeld door een witte actrice.

Ook de zeven dwergen zien er heel anders uit en dit zorgt voor de nodige gefronste wenkbrauwen.
Het zijn namelijk niet langer zeven dwergen maar 'politiek correcte personages'.

Het internet was in rep en roer, maar de reactie van Disney maakt het niet veel beter. Een woordvoerder van de studio heeft gezegd dat de foto's die op het internet de ronde doen 'nep' zijn, maar dit blijkt niet te kloppen.

Reactie
Daily Mail wist als eerste de foto's te bemachtigen en plaatste deze online. De bekende nieuwssite laat weten dat hun bron betrouwbaar is en dat alleen enkele acteurs in de foto's vervangen zijn door hun stunt-dubbels.

Het is echter niet de eerste keer dat Disney nepnieuws in de hand werkt. Dit deden ze al eerder tijdens de Solo: A Star Wars Story. Mocht je de foto van de 'nieuwe zeven dwergen' gemist hebben, klik dan hier.

NieuwsFilm

meest populair