Je gelooft niet hoe oud 'The Dark Knight' deze week is geworden

Je gelooft niet hoe oud 'The Dark Knight' deze week is geworden

Een van de beste superheldenfilms ooit is jarig.

Superheldenfilms bestaan al tientallen jaren en tegenwoordig zijn het vaak de grootste en meest geanticipeerde blockbusters. Ze zijn echter zelden zo goed als Christopher Nolans The Dark Knight.

Het is alweer vijftien jaar geleden sinds The Dark Knight de filmwereld op zijn kop zette en de wereldwijde bioscopen veroverde.

2008
The Dark Knight verscheen op 14 juli 2008 in de bioscoop. Christopher Nolan wist Batman in 2005 na de extreme flop Batman & Robin weer in al zijn glorie naar het witte doek te brengen met zijn reboot Batman Begins.

De realistische richting die Nolan opging met de wereld van Batman viel goed bij fans en critici in de smaak. Christian Bale was ook een frisse keuze als de nieuwe Bruce Wayne Niemand zag echter aankomen dat The Dark Knight zo'n veel groter succes zou worden dan Begins.

The Dark Knight
Batman Begins had een wereldwijde omzet van zo'n 373 miljoen dollar. Een significante verbetering ten opzichte van voorgaande films, maar The Dark Knight blies iedereen omver met een omzet van ruim 1 miljard dollar.


Elke goede superheldenfilm die tegenwoordig uitkomt, wordt vrijwel altijd vergeleken met The Dark Knight. Films als Logan en The Batman komen voor velen in de buurt, maar het blijft lastig om Nolans meesterwerk te overtreffen.

Geliefd
The Dark Knight was ook lange tijd de enige superheldenfilm die een Oscar voor acteerwerk had ontvangen. Heath Ledger werd na zijn tragische overlijden namelijk bekroond met de Oscar voor beste acteur in een bijrol voor zijn onvergetelijke acteerwerk als de Joker.



Ledgers Joker wordt vandaag de dag gezien als een van de allerbeste antagonisten in de filmgeschiedenis. De film mag dan al wel vijftien jaar oud zijn, maar de culturele impact van de film wordt nog steeds gevoeld in de filmwereld.

NieuwsFilm

meest populair