Echt waar! Er bestaat een vervolg op 'American Psycho'

Echt waar! Er bestaat een vervolg op 'American Psycho'

Nee, dit is geen grap.

Het simpele idee achter een vervolg op een film is om het succes van de eerste film na te bootsen en het liefst te verbeteren. Dit kan resulteren in films die het origineel evenaren of zelfs overstijgen qua kwaliteit, maar je hebt ook vaak zat films als American Psycho 2 ertussen zitten.

Soms is er echt totaal geen reden om een vervolg te maken op een bepaalde film. American Psycho is een goed voorbeeld van zo'n soort film, maar toch kreeg deze film een vervolg met Mila Kunis in de hoofdrol.

Verhaal
De synopsis van de film luidt als volgt: "Een meisje genaamd Rachael Newman (Kunis) heeft een voorliefde voor moord ontwikkeld en zal er alles aan doen om assistent van een universiteitsprofessor (William Shatner) te worden."

In de openingsscène zien we dat de babysitter van een twaalfjarige Rachel een date heeft met niemand minder dan Patrick Bateman, wiens gezicht niet te zien is in de scène. Bateman vermoordt de babysitter uiteraard. Rachel ziet dit gebeuren en weet Bateman met een ijspriem te vermoorden. Dit zegt misschien al genoeg over de kwaliteit van de film.

Niet de bedoeling
De film had oorspronkelijk de titel The Girl Who Would't Die en had eigenlijk helemaal geen connectie met de eerste film. Het script werd na aanvang van de productie veranderd om connecties te maken met American Psycho en er dus een vervolg van te maken


Hoofdrolspeelster Mila Kunis wist van tevoren niet dat dit zou gebeuren: "Toen ik de tweede deed, wist ik niet dat het 'American Psycho II' zou zijn. Het had een ander project moeten zijn, en het werd opnieuw gemonteerd, maar, ooh... ik weet het niet. Slecht."

Flop
De film zou in eerste instantie uitkomen in de bioscoop, maar dit werd uiteindelijk teruggedraaid. De film was meteen te zien op DVD, wat vaak betekent dat het niet bepaald een topfilm is. Op IMDB heeft American Psycho II: All American Girl een gruwelijk slechte score van 3.7/10. Op Rotten Tomatoes staat de film op 11%.



Voor het geval je nu toch interesse hebt gekregen in deze film, kun je op bol.com de blu-ray bestellen. Als je liever gewoon de originele film kijkt, is dat mogelijk via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair