Staking in Hollywood? Netflix zoekt gewoon een AI-productiemanager voor enorm salaris

Staking in Hollywood? Netflix zoekt gewoon een AI-productiemanager voor enorm salaris

Een paar jaar werken en je bent steenrijk!

Als je een beetje het filmnieuws volgt heb je vast en zeker wel meegekregen dat er op dit moment een grote staking plaatsvindt in Hollywood. Schrijvers en acteurs zijn namelijk vanwege verschillende redenen gestopt met werken, maar nu gooit Netflix nog eens wat olie op het vuur.

Een van de voornaamste redenen waarom de (script)schrijvers hebben besloten te staken is omdat meer en meer bedrijven gebruik maken van AI. De schrijvers zijn dan ook bang dat zij op een gegeven moment overbodig zullen zijn.

Betaling
Zij willen dan ook voorkomen dat dit het geval zal zijn, dus de laatste vacature van Netflix komt misschien niet op het meest tactische moment. De streaminggigant is namelijk op zoek naar een AI-productiemanager, die maar liefst 900.000 dollar per jaar zal opstrijken.

Een heel erg slimme zet lijkt dit niet en ook de timing is niet echt geweldig. De Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) en de Writers Guild of America (WGA) willen de AI juist stoppen, maar Netflix denkt daar dus anders over.

Enorm verschil
SAG-AFTRA en WGA vrezen dat studio's telkens meer AI zullen gaan gebruiken en deze vacature lijkt deze angst alleen maar te bevestigen dat AI de prioriteit krijgt boven menselijke acteurs en schrijvers.

Daar blijft het niet bij. Schrijvers zouden maar zo'n 40.000 à 60.000 dollar per jaar ontvangen.. Heel wat minder dus dan de nieuwe toekomstige AI-productiemanager van Netflix.

NieuwsFilm

meest populair