Cillian Murphy speelde 10 jaar geleden ook al bijna 'Oppenheimer'

Cillian Murphy speelde 10 jaar geleden ook al bijna 'Oppenheimer'

Gelukkig voor hem was het pas raak bij de film van Christopher Nolan.

Voor veel mensen zal Christopher Nolans verfilming van het verhaal van J. Robert Oppenheimer en het Manhattan-project gelden als de eerste waarmee ze in aanraking komen. Toch zijn er eerder pogingen gedaan om het verhaal van de beroemde wetenschapper te vertellen.

Zo was er in 2014 Manhattan, een tv-serie van twee seizoenen over de onderzoeksfaciliteiten van de Manhattan Project in Los Alamos, New Mexico.

Andere focus
In de serie, die zich afspeelt in 1943 en 1944, zien we hoe verschillende wetenschappers een dorp in de 'middle of nowhere' bouwen om in het geheim te werken aan het eerste atoomwapen.

De serie bestond uit 23 afleveringen en had een behoorlijk aardige cast met namen als John Benjamin Hickey, Olivia Williams, Ashley Zukerman, Rachel Brosnahan, Daniel Stern, Katja Herbers, Theodore Sinclair, Harry Lloyd en William Petersen. David Harbour, Neve Campbell, Richard Schiff en Peter Stormare speelden gastrollen.

Vergeten serie
Het project was een dramaserie van WGN America, een netwerk dat in Amerika niet veel bijzonders presteerde. De recensies voor Manhattan waren echter sterk met scores van 78/100 en 80/100 voor respectievelijk het eerste en tweede seizoen op Metacritic.



Nu is er een saillant feitje over de vergeten serie naar buiten gekomen. Cillian Murphy, die de hoofdrol speelt in Oppenheimer, zou namelijk bijna de (bij)rol van Oppenheimer in de serie hebben bemachtigd.

Onverwachte comeback
Volgens showrunner Sam Shaw stonden zowel Murphy als The Bear-acteur Ebon Moss-Bachrach op de shortlist om de rol te spelen.

Uiteindelijk ging de rol naar de relatief onbekende Daniel London. Shaw hoopt dat mensen die interesse hebben in Oppenheimer nu ook op zoek zullen gaan naar Manhattan.

En dat lijkt ook echt te gebeuren: Manhattan is nu een van de best bekeken series op iTunes. Tevens is de serie in Amerika te streamen via AMC+, Tubi en Amazon Freevee.

NieuwsFilm

meest populair