Disney's 'Haunted Mansion' lijkt voorbeeld 'Tomorrowland' en 'A Wrinkle in Time' te volgen

Disney's 'Haunted Mansion' lijkt voorbeeld 'Tomorrowland' en 'A Wrinkle in Time' te volgen

De film gebaseerd op het bekende spookhuis draait nu in de bioscoop.

De nieuwe aanwinst van Disney is deze week te zien in de bioscoop. Het lijkt erop dat de griezelige Haunted Mansion misschien het voorbeeld van Tomorrowland en A Wrinkle in Time gaat opvolgen.

In Haunted Mansion krijgt de meest iconische attractie uit de Disney-parken voor de tweede keer een verhaal. De griezelige Disney-film is gebaseerd op het spookhuis uit de pretparken en is sinds deze week eindelijk te zien in de bioscoop.

Geen slechte opening
Daar krijgt Disney het meteen flink moeilijk mee. Barbie en Oppenheimer domineren namelijk de box-office. Variety schat in dat Haunted Mansion in het openingsweekend tussen de 25 en 30 miljoen dollar zal opleveren.

Dat is een stuk minder dan Barbie en Oppenheimer. Barbie zou naar verluidt 80 miljoen dollar verdienen en Oppenheimer tussen de 35 en 45 miljoen dollar. Daarmee blijft Haunted Mansion op de derde plek steken. Geen slechte opening voor de film, maar zeker wel teleurstellend - zoals dat ook gebeurde met onder andere A Wrinkle in Time.

Spookhuis
In Haunted Mansion volgen we een vrouwelijke arts die met haar zoon naar een luguber huis in New Orleans verhuist. Al snel blijkt het niet helemaal goed te zitten en roept ze een aantal experts bij elkaar om het huis grondig te onderzoeken.



NieuwsFilm

meest populair