Sony verwijdert 'Spider-Man: Beyond the Spider-Verse' van kalender: vervolg in de problemen?

Sony verwijdert 'Spider-Man: Beyond the Spider-Verse' van kalender: vervolg in de problemen?

Langer wachten, maar tot wanneer dan?

Als je een beetje het filmnieuws volgt, dan weet je vast en zeker wel dat er op dit moment een gigantische staking plaatsvindt in Hollywood. Dit heeft grote gevolgen, ook voor Spider-Man: Beyond the Spider-Verse.

De eerste twee animatiefilms in deze reeks werden ijzersterk onthaald. Het tweede deel verscheen nog niet eens zo heel lang geleden, maar fans kunnen nu al niet wachten op de volgende sequel.

Lang
Toch zullen we het nog even moeten volhouden. De animatiefilm zou normaal gesproken volgend jaar eind maart te zien zijn, maar zijn datum is nu ingenomen door de Ghostbusters: Afterlife-sequel. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de nieuwe Spider-Man nu uitkomt.

Helaas is dit niet de enige Sony-film die flink vertraging oploopt. Zo is Kraven the Hunter ook maar liefst een jaar uitgesteld (i.p.v 6 oktober 2023 is het nu 30 augustus 2024).

De reden
Dit zijn natuurlijk de gevolgen van de SAG-AFTRA staking (daarover lees je hier meer). Toch zou het best kunnen dat de film zelfs zonder de staking vertraging zou hebben opgelopen.



Producenten Phil Lord en Chris Miller lieten zich er namelijk al eerder over uit en zeiden toen het volgende: "We nemen alle tijd die we nodig hebben om weer een tof vervolg te kunnen leveren. Als de release datum daar niet bij past, passen wij deze gewoon aan".

Geen zorgen
Volgens acteur Jake Johnson, die te horen is als Peter B. Parker, hoeven we ons echter zeker niet ongerust te maken: "We willen een geweldig vervolg leveren, dus als we daar meer tijd voor nodig hebben dan is dat maar zo".



"Iedereen werkt echt keihard, tot de allerlaatste dag. Dat zal nu niet anders zijn. We gaan door totdat het fantastisch uitziet en ik heb er al het vertrouwen in. Ik ga echter nog niks verklappen!"

NieuwsFilm

meest populair