Algemeen

Ratatouille steelt de show tijdens de Annie Awards

door Wesley op 09.02.2008 om 14:59 in Algemeen
Rat Remy uit 'Ratatouille' is gister flink in de prijzen gevallen tijdens de Annie Awards, deze werden dit jaar gehouden in UCLA’s Royce Hall. De film kreeg onder andere een award voor beste productie van 2007. Medegenomineerden waren, Dreamwork’s ‘Bee Movie’, Sony’s ‘Surf’s Up’ en 20th Century Fox’s ‘The Simpsons Movie’ . De film werd ook beloond voor beste regie en beste script deze awards gingen naar regisseur Brad Bird (The Incredibles, The Iron Giant). Dit is nog niet alles, de film kreeg ook awards voor beste animatie, muziek, verhaal en productie. Ian Holm (The Day After Tomorrow, Lord of War) werd geprezen om zijn stem die hij verleende voor de film.

De Annie Award is een Amerikaanse filmprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste animatiefilms. Voor de animatiefilm-industrie is dit de belangrijkste prijs die er te winnen is. De Annie Award's bestaan al sinds 1972 en worden uitgereikt door 'The International Animated Film Society'.

Voor een overzicht van de overige genomineerden klik
hier

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mark1985

Avatar

Hm ik vond 2007 nogal tegenvallen qua animatiefilms
zo goed vond ik ratatouille ook echt niet

geertvdheide

Avatar

Pixar had erg weinig serieuze concurrentie inderdaad. Hoewel Ratatouille me wel vermakelijk lijkt.

De tekst van het bericht mag nog wel eens worden nagekeken qua zinsbouw en punctuatie trouwens :E

tomac

Avatar

Vind Ratatouille veel sterker dan het zwakke Cars. Prachtige film en lekker feel good op het einde. Gefeliciteerd aan alle Pixarians!

NieuwsFilm

meest populair