De allergrootste flop voor Walt Disney is deze scifi-animatiefilm uit 2011

De allergrootste flop voor Walt Disney is deze scifi-animatiefilm uit 2011

Er zijn grotere flops dan Haunted Mansion.

De animatiefilms van Disney zijn grotendeels onwijs iconisch. Denk bijvoorbeeld aan The Lion King, Bambi, The Little Mermaid en nog veel meer. Recente films als Strange World tippen misschien niet aan de oude glorie van het bedrijf, maar deze film uit 2011 is veruit de grootste flop.

De film had een sterke stemmencast, kwam uit rond de tijd dat de 3D-animatiefilms van Disney op hun hoogtepunt waren en het werd geproduceerd door Robert Zemeckis (Back to the Future). Hoe kan het dan dat Mars Needs Moms zo'n gigantische flop zijn geworden?

Verhaal
Op Mars worden de vrouwelijke baby's verzorgd door robots, terwijl de mannelijke baby's onder leiding van Supervisor op het autokerkhof worden gedumpt. Ze onderzoeken de aarde en ontdekken dat de jongen Milo (Seth Green) met liefde en discipline door zijn moeder (Joan Cusack) wordt opgevoed.

De marsmannetjes komen naar de aarde en ontvoeren de moeder van Milo, om haar hersenen te gebruiken om de robots te instrueren hoe ze kinderen moeten opvoeden. Milo sluipt echter het ruimteschip binnen en komt naar Mars om zijn moeder te redden.

Enorme flop
Mars Needs Moms werd zeer slecht ontvangen door critici en bioscoopgangers. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van slechts 37% en een gemiddeld cijfer van een 5/10. Dit is echter niks vergeleken met de vreselijk slechte opbrengsten van de film.


In totaal zette de film zo'n 39 miljoen dollar op de wereldwijde box office. Het productiebudget was 150 miljoen dollar, dus de film draaide ruim 110 miljoen dollar verlies.

Rare animatie
Een storend element van de film was voor velen de stijl van de animatie. De film is gemaakt met gebruik van Motion Capture technologie, maar dit kwam niet helemaal perfect uit de verf. Hieronder kun je een blik achter de schermen nemen.



Zelf oordelen over Mars Needs Moms? Je bekijkt de film nu op Disney+. Verwacht van deze film maar geen live-action remake.

NieuwsFilm

meest populair