Dit wist je niet: Er bestaat een vervolg op 'Titanic' met Leonardo DiCaprio

Dit wist je niet: Er bestaat een vervolg op 'Titanic' met Leonardo DiCaprio

Maar of hij het kijken waard is...?

We kennen allemaal de film Titanic van regisseur James Cameron. De dramafilm over de grootste scheepsramp van de vorige eeuw lanceerde de carrières van hoofdrolspelers Kate Winslet en Leonardo DiCaprio. Maar wist jij dat er een Titanic II is gemaakt?

Titanic is een van de grote blockbusters van de jaren '90. De film wist een indrukwekkende $1,8 miljard dollar op te halen bij de Box Office bij zijn eerste release. Door meerdere heruitgaven door de jaren heen, heeft de film in totaal $2,3 miljard dollar weten op te brengen.

Titanic II
In 2010 maakte Shane van Dyke, kleinzoon van Hollywood-legende Dick van Dyke, de rampfilm Titanic II. De prent is geen directe sequel op de film van James Cameron, maar een zogenoemde 'mockbuster'.

Een mockbuster is een film die mee wilt liften op het succes van een andere film. Het betreft geen parodie of remake, maar leent puur de titel of het onderwerp. Vaak worden mockbusters gemaakt met een klein budget.

Plot & Cast
In Titanic II lijkt de geschiedenis zich te herhalen: exact 100 jaar na de tragedie rondom de Titanic vertrekt er een nieuw schip (met de naam Titanic II). Alhoewel de reis in eerste instantie soepel lijkt te verlopen, blijken de gevaren van de Atlantische Oceaan niet uit de weg te zijn.


Naast Shane van Dyke zijn er ook rollen weggelegd voor Bruce Davidson, Marie Westbrook en Michelle Glavan. Alhoewel de cast werd geprezen voor het acteerwerk, werd de film uiterst slecht ontvangen.

Kritiek
Op rottentomatoes.com krijgt de film een publieksscore van 15%. "Deze film is nog niet niet helemaal slecht", aldus een filmrecensent. Op IMDb krijgt de film anderhalve ster, "als je twee uur van je leven wilt verliezen, kijk dan deze film", zegt een gebruiker.



NieuwsFilm

meest populair