Dit enorm fijne bedrag kreeg Keanu Reeves voor zijn 'John Wick'-films

Dit enorm fijne bedrag kreeg Keanu Reeves voor zijn 'John Wick'-films

De acteur mocht een bescheiden salaris op zijn rekening bijschrijven.

John Wick is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle actie-franchises ooit. Dat is mede te danken aan de drijvende kracht en de wraakbeluste hoofdrolspeler: Keanu Reeves. Toch is het salaris dat hij verdiende maar een fractie van hetgeen hij verdiende met de Matrix-films, dat zo'n 180 miljoen zou zijn.

Om een beeld te schetsen van het succes en de ontwikkeling van John Wick: De eerste John Wick uit 2014 had een budget van 18 miljoen euro en duurde 90 minuten. De laatste film John Wick: Chapter 4 uit 2023 was iets ambitieuzer: met een budget van 90 miljoen dollar, opgenomen op vijf verschillende locaties en speelduur van bijna drie uur.

Keanu's groeiende salarisstrookje
Het succes van de films, en met name laatste film, heeft de acteur ook geen windeieren gelegd. In totaal kon Keanu zo'n 18 miljoen euro in zijn zak steken voor zijn verdiensten voor de vier films. Daarvan kwam een dikke 13 miljoen van John Wick 4. Voor de eerste films ontving hij dus 'maar' zo'n 2 miljoen per film.

Maar het is niet ondenkelijk dat hij ook een percentage van de brutowinst heeft onderhandeld. Dan zou zijn totale salaris dus nog stuk hoger liggen dan de 18 miljoen.

John Wick's spin-off
Keanu Reeves is gelukkig nog niet klaar met het verdienen van miljoenen voor het spelen van John Wick. De acteur zal zijn rol weer oppikken voor Ballerina. Een spin-off van John Wick met Ana de Armas in de hoofdrol als de vrouwelijke huurmoordenaar.



Maar laten we niet vergeten dat Keanu ook een hoop goede dingen heeft gedaan met het verdiende geld. Zo werd gemeld dat Keanu Reeves het grootste deel van het geld dat hij verdiende met de Matrix-sequels aan liefdadigheid heeft geschonken. Ook heeft hij zijn eigen geld uitgegeven aan Rolex-horloges voor het stuntteam van John Wick.

NieuwsFilm

meest populair