Filmdroom wordt werkelijkheid: prijswinnende kortfilm groeit uit tot nieuwe arthouse-topper

Filmdroom wordt werkelijkheid: prijswinnende kortfilm groeit uit tot nieuwe arthouse-topper

Gaat de langspeler net zo'n groot internationaal succes worden?

In 2012 gooide de Belgisch-Koerdische filmmaker Sahim Omar Kalifa hoge ogen met een kortfilm die hij baseerde op zijn persoonlijke ervaringen. Voor dit project won hij meer dan zestig internationale filmprijzen.

Elf jaar later is het hem gelukt om zijn aangrijpende kortfilm om te zetten in een geweldige arthouse-langspeelfilm: Baghdad Messi.

Plot
De getalenteerde, elfjarige Hamoudi leeft voor voetbal en zijn grootste droom is om op een dag net zo goed te zijn als zijn voetbalheld Lionel Messi, maar wanneer Hamoudi betrokken raakt bij een gruwelijke zelfmoordaanslag wordt hij zwaargewond wakker in het ziekenhuis.

Terwijl zijn ouders er alles aan doen om hun zoon en de rest van het gezin in veiligheid te brengen, vecht Hamoudi om zijn droom alsnog te kunnen bereiken.

GEEN kinderfilm
Wellicht lijken de titel en het plot samen te klinken als een aandoenlijk en inspirerend verhaaltje over een jonge voetbalfan, maar als we de trailer bekijken komen we van een koude kermis thuis: dit is een bikkelharde (16+-)thriller.


Baghdad Messi is vanaf 3 augustus overal te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair