Warner Bros. reageert op Japanse kritiek op 'Barbenheimer'-grappen

Warner Bros. reageert op Japanse kritiek op 'Barbenheimer'-grappen

De pijnlijke memes zorgen voor onrust in Japan...

Deze maand staat volledig in het teken van 'Barbenheimer' en de bioscopen zitten helemaal vol voor de twee grootste blockbusters van het jaar: Barbie en Oppenheimer. Toch maken de memes rondom de films geen goede indruk - vooral in Japan.

Je kan het verwachten als de twee grootste films van het jaar op exact dezelfde datum uitkomen. Al weken stond sociale media in het teken van 'Barbenheimer' en het levert vaak genoeg grappige plaatjes op.

Lachend naast atoombom
Toch is Japan allesbehalve blij met deze memes. Het Japanse Twitter-account van Barbie reageerde op een post die het Amerikaanse account van dezelfde film had geplaatst. Daarin was Barbie lachend te zien naast een nucleaire explosie uit Oppenheimer. Heel pijnlijk voor Japan natuurlijk.

"We vinden het jammer dat het officiële account van Barbie reageerde op de sociale media-berichten van 'Barbenheimer'-fans. We nemen de situatie heel serieus. We vragen het Amerikaanse hoofdkantoor om passende maatregelen te nemen", is in de tweet te lezen.

Verontschuldiging
In een verklaring aan Deadline laat Warner Bros. weten deze situatie te betreuren. Velen waren namelijk enorm ongerust door de manier waarop de effecten van de atoombom in Japan werden gebagatelliseerd.

"Warner. Bros betreurt zijn recente ongevoelige betrokkenheid bij sociale media. De studio biedt een oprechte verontschuldiging aan", is te lezen in de verklaring. De tweet is inmiddels verwijderd.



NieuwsFilm

meest populair