'Barbie' wordt in veel landen uitgesteld: grootschalige boycot dreigt

'Barbie' wordt in veel landen uitgesteld: grootschalige boycot dreigt

Veel landen zijn het niet eens met bepaalde scènes uit de film...

Barbie is op dit moment hartstikke populair en de bioscoopzalen puilen uit van de bezoekers. Toch is de blockbuster nog niet overal te zien en dat heeft allemaal te maken met de LGBTQ+-inhoud van de film.

Hoewel Barbie met Margot Robbie al een tijd nu te zien is in de Nederlandse bioscopen, lopen sommige landen nog ver achter. Zo zou de film in het Midden-Oosten pas uitkomen op 31 augustus.

LGBTQ+
Dat blijkt uit een rapport van Vox Cinemas; het bedrijf dat de Warner Bros.-films in het Midden-Oosten distribueert. De film is flink uitgesteld en die vertraging heeft een reden.

Het is namelijk te wijten aan klachten over vermeende LGBTQ+-gerelateerde uitspraken in de film. Het is vooralsnog onduidelijk om welke scènes het dan zou gaan. De vertraging zou kunnen uitlopen op een gehele verbanning van de film en meerdere landen in het Midden-Oosten willen de blockbuster verbieden.

Controverse
Het is niet de eerste keer dat Barbie voor ophef zorgt in de wereld. In Vietnam werd de blockbuster al verbannen door het controversiële gebruik van een wereldkaart.



NieuwsFilm

meest populair