De beste film van Jason Statham is 'Spy', en zijn slechtste is...

De beste film van Jason Statham is 'Spy', en zijn slechtste is...

De actieheld heeft niet alleen maar in hits gespeeld.

Jason Statham is zonder twijfel een van de meest geliefde actiehelden van de laatste twintig jaar. Denk alleen al aan zijn hoofdrollen in de Transporter-, Fast & Furious- en Expendables-films. Niet elke film pakt natuurlijk goed uit, en dit geldt ook voor Statham.

Als je de best beoordeelde film van Jason Statham moet raden, dan denk je terecht misschien als eerste aan de films van regisseur Guy Ritchie waar hij in heeft gespeeld. Dit blijkt echter niet het geval, de actiekomedie Spy (2015) is namelijk veruit zijn best beoordeelde film.

Spy
Spy heeft op Rotten Tomatoes een score van maar liefst 95% met een 7.3/10 als gemiddeld cijfer. Dit betekent dat slechts 5% van de 262 recensenten een negatieve recensie hebben geplaatst. Het unieke uitgangspunt van de film is een grote reden achter de positieve reacties.

De synopsis luidt namelijk als volgt: Een vrij saaie CIA-analist (Melissa McCarthy) meldt zich vrijwillig aan om undercover te gaan om de wereld van een dodelijke wapenhandelaar te infiltreren en een duivelse wereldwijde ramp te voorkomen.

Uwe Boll
Statham beging in 2007 een fout toen hij de hoofdrol speelde in In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale van regisseur Uwe Boll. Boll staat bekend om het feit dat hij alleen maar slechte films maakt die meteen op Blu-Ray of DVD te zien zijn als ze uitkomen. De score op Rotten Tomatoes beaamt dit, de film heeft namelijk een 4% op de site.


Statham speelt een man genaamd Farmer. Hij gaat op pad om zijn ontvoerde vrouw te redden en de dood van zijn zoon te wreken, twee daden begaan door de Krugs, een ras van dierenstrijders die worden bestuurd door de kwaadaardige Galliër.

The Meg 2
Deze week keert Statham weer terug naar het witte doek als Jonas Taylor in Meg 2: The Trench. Taylor en een onderzoeksteam komen meerdere bedreigingen tegen tijdens het verkennen van de diepten van de oceaan, waaronder een kwaadaardige mijnbouwoperatie.


Je ziet Meg 2: The Trench vanaf 3 augustus in de bioscoop. Hierboven bekijk je nog eens de trailer.

NieuwsFilm

meest populair