Waargebeurde arthouse: hevige strijd tussen Katholieke kerk en LHBT-gemeenschap in beeld

Waargebeurde arthouse: hevige strijd tussen Katholieke kerk en LHBT-gemeenschap in beeld

Conservatisme versus progressivisme.

Twee jonge Poolse filmmakers hebben de stoute schoenen aangetrokken en een boekje open gedaan over de situatie van discriminatie in hun land. Het resultaat is de film All Our Fears die vanaf deze week eindelijk bij ons in de bioscoop te zien zal zijn.

Dit rauwe Poolse drama werd geregisseerd door Lukasz Gutt en Lukasz Ronduda.

Verhaal (gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen)
Daniel, een kunstenaar, komt van het platteland en groeide op binnen de structuren van de katholieke kerk. Zijn relatie met Olek vindt in het geheim plaats. De zelfmoord van een religieus, lesbisch meisje uit zijn dorp dwingt hem om te vechten voor tolerantie. Hij probeert de kleine gemeenschap te verenigen, maar iedereen keert hem de rug toe.

Hij behoort tot twee tegengestelde werelden (de katholieke kerk en de LHBTI- gemeenschap) en zou graag een brug willen slaan tussen deze twee werelden. Het veroorzaakt grote eenzaamheid. Zijn strijd leert ons beseffen dat de werkelijkheid veel paradoxaler en gecompliceerder is dan de onderdrukkende culturele tegenstellingen, waarbij elke afwijking van de norm wordt gestigmatiseerd en iedereen wordt gedisciplineerd die afdwaalt van de doctrine.

Gewaagde productie
In de trailer zien we dat dit een aangrijpend drama gaat worden wat gedraaid is op het Poolse platteland met een grauw kleurenpalet. Toch zien we hier en daar een sprankje hoop (en kleur).


All Our Fears is vanaf 3 augustus te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair