Christopher Nolan over de slecht verstaanbare dialoog in 'Oppenheimer' en zijn andere films

Christopher Nolan over de slecht verstaanbare dialoog in 'Oppenheimer' en zijn andere films

Het heeft een goede reden...

We kunnen eindelijk genieten van Oppenheimer: de nieuwste blockbuster van Christopher Nolan. Fans klagen al jaren over onverstaanbare dialoog en de regisseur komt nu met een reactie.

De geluidskwaliteit van Nolans films is (in tegenstelling tot de indrukwekkende beelden) soms niet om over naar huis te schrijven. Dat heeft een reden volgens de regisseur.

Niet geluidsdicht
In een interview met Insider laat hij weten dat IMAX-camera's niet altijd geluidsdicht zijn waardoor andere geluiden soms niet tegen te houden zijn. Dus hoewel de beelden er werkelijk prachtig uitzien, is er nog wat te doen aan het geluid. Ook neemt Nolan geen aanvullende dialoogopnames op.

"Er zijn bepaalde mechanische verbeteringen. Eigenlijk bouwt IMAX op dit moment nieuwe camera's die nog stiller zullen zijn", laat Nolan weten. Hij vertelt dat er pas een echte doorbraak zou zijn als het camerageluid weg te filteren is.

Artistieke keuze
"Ik gebruik graag de uitvoering die op dat moment werd gegeven in plaats van dat de acteur het later opnieuw inspreekt. Dat is een artistieke keuze waar sommige mensen het niet mee eens zijn en dat is hun goed recht", vertelt Nolan.

NieuwsFilm

meest populair