'Star Wars' onthult het geheim hoe de helm van Darth Vader in handen kwam van Kylo Ren

'Star Wars' onthult het geheim hoe de helm van Darth Vader in handen kwam van Kylo Ren

Weer moet een boek uitleggen hoe de vork in de steel zit.

Darth Vader was een van de grootste bad-guys in de Star Wars-franchise. In de nieuwe trilogie nam Kylo Ren (Adam Driver) het stokje van hem over. Hij laat zich zelfs inspireren door de helm van Darth Vader, maar hoe komt hij hier eigenlijk aan?

In The Force Awakens lijkt Kylo Ren te communiceren met zijn grootvader, dankzij de helm waarover hij beschikt. Uiteindelijk komen we erachter dat hij geen contact legde met Darth Vader, maar dat Palpatine hier gebruik van maakte om Kylo Ren te influenceren.

Helm
Toch bleef de grote vraag hoe Kylo Ren aan de helm kwam altijd een mysterie. Althans, tot nu dan. Er is een bundel met korte verhalen uitgekomen, genaamd 'Return of the Jedi: From A Certain Point of View', waarin dit uitgelegd wordt.

Zo komen we erachter dat General Pryde kreeg te horen dat de Empire de slag op Endor had verloren. Hij woont vervolgens de begrafenis van Darth Vader bij, die op een brandstapel wordt gelegd. Pryde neemt echter zijn helm mee.

Cadeau
Pryde schijnt uiteindelijk de helm te geven aan Supreme Leader Snoke, die deze weer doorgeeft aan Kylo Ren om zijn vertrouwen te winnen. Misschien dat we hier ooit nog meer over te zien krijgen, maar deze kans lijkt toch tamelijk klein.



Op z'n minst weten we nu wel hoe de helm van Darth Vader bij zijn kleinzoon terecht kwam. Laten we nu hopen dat er nog andere boeken uit zullen komen die andere vragen zullen beantwoorden.

NieuwsFilm

meest populair