Dit is waarom 'Oppenheimer' geen enkele verwijderde scène heeft

Dit is waarom 'Oppenheimer' geen enkele verwijderde scène heeft

Cillian Murphy laat zich erover uit.

Elke grote film of blockbuster heeft eigenlijk wel altijd de nodige deleted scenes, die uit de film worden gehaald voordat deze te zien is in de bioscoop. Voor Oppenheimer is dat echter niet het geval. Hoe komt dit?

Het is tamelijk zeldzaam dat elke scène voor een film van die schaal wordt gebruikt, maar dat is wel het geval met de blockbuster van Christopher Nolan die op dit moment in de bioscoop draait. Hoofdrolspeler Cillian Murphy laat zich hier nu over uit.

Reactie
Zo zegt de acteur: "Er zitten geen deleted scenes in Christopher Nolan-films. Je zal nooit extra's vinden op een van zijn DVD's, omdat zijn script al de film is. Hij weet precies wat hij gaat laten zien. Hij heeft het volledige verhaal voor ogen en past dit niet meer aan. Alles wat opgenomen wordt wordt gebruikt".

Tijdens een interview in 2012 liet Nolan zich hier zelf nog over uit: "Het is peperduur om scènes op te nemen, dus ik ga erg zorgvuldig te werk. Er wordt veel tijd en energie ingestoken. Voor al mijn films zijn er maar bijzonder weinig deleted scenes, tot de grote teleurstelling van de mensen die vervolgens de DVD's kopen".

Verhaal
J. Robert Oppenheimer, een briljante wetenschapper, staat aan het roer van het strikt geheime Manhattanproject. Onder de betrokkenen bevindt zich de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, de uitvinder van de waterstofbom.


Oppenheimer, ondanks dat hij getrouwd is met Katherine, onderhoudt een buitenechtelijke relatie met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De regering ziet haar als een potentieel risico voor de Amerikaanse nationale veiligheid. Oppenheimer is uiteindelijk de persoon die de atoombom tot stand brengt.

NieuwsFilm

meest populair