Onverwacht mooie film uit het Oosten: 'Anatomy of Time' vanaf deze week te zien

Onverwacht mooie film uit het Oosten: 'Anatomy of Time' vanaf deze week te zien

Een 'raadselachtige, meditatieve en tot nadenken stemmende film'

Als we het hebben over de 'Aziatische cinema' denken we vaak aan landen als India (Bollywood), Japan (Drive My Car) en (Zuid-)Korea (Parasite). Deze week kunnen we echter gaan genieten van een werk uit een voor ons vrij onbekend filmland: Thaïland.

Anatomy of Time is de tweede langspeler van schrijver/regisseur Jakrawal Nilthamrong, die voor het eerst in zijn carrière de montage aan iemand anders heeft overgelaten.

Synopsis
Maem is een jonge vrouw op het platteland van Thailand in de jaren zestig. Het is de tijd waarin de spanningen van de militaire dictatuur en de communistische rebellen sterk toenemen in het land.

Maem wordt het hof gemaakt door twee heel verschillende jonge mannen: een bedaarde riksja-chauffeur en een ambitieuze en meedogenloze legerleider met wie ze uiteindelijk trouwt. Vijftig jaar later is de legerleider een in ongenade gevallen generaal geworden. Maem verzorgt haar gewelddadige echtgenoot tijdens zijn laatste dagen en kijkt terug op haar leven vol verlies en gelukkige momenten.

Malick-vibes
In de trailer zien we al dit geen vlotte actiefilm gaat zijn, maar eerder een traag, maar prachtig verteld en geschoten portret van een vrouw uit een land en tijd hier ver vandaan.


Anatomy of Time is te zien vanaf 10 augustus.

NieuwsFilm

meest populair