De casting van Hugh Grant in 'Wonka' zorgt voor heel wat controverse: maar waarom?

De casting van Hugh Grant in 'Wonka' zorgt voor heel wat controverse: maar waarom?

Niet iedereen is even blij met de castingkeuze

Het is een verhaal dat de laatste tijd al enige commotie veroorzaakte: Roald Dahls Sjakie en de Chocoladefabriek. Hoewel het originele boek sinds kort opnieuw is gemoderniseerd, lijkt de aankomende filmadaptatie Wonka volgens sommige mensen nog de plank mis te slaan. Zo is niet iedereen blij met de casting van acteur Hugh Grant.

Momenteel ontvangt de film kritiek wegens het casten van Grant in de rol van de Oompa Loompa, de werkers van Willy Wonka's chocoladefabriek.

Acteurs met dwerggroei
De werkers, die door Wonka uit Loompaland gehaald zijn om in zijn fabriek te werken, staan erom bekend klein te zijn. De nieuwe film volgt het ontwerp van de originele film uit 1971. De Oompa Loompa's zijn klein, oranje en hebben groen haar.

Meerdere acteurs met dwerggroei hebben openlijk kritiek geuit tegen Grants versie van de Oompa Loompa. Zo liet George Coppen, bekend van onder andere The School for Good and Evil, weten zich elke dag "uit de industrie weggeduwd" te voelen.

Slechte casting
Ook Jackass-ster Jason Acuña uitte zijn ongenoegen. Hij vindt dat de rol naar een acteur met dwerggroei had moeten gaan, zoals in de voorgaande twee filmadaptaties wel gebeurde. "Dus Hugh Grant, je zal je wel identificeren als klein persoon," aldus Acuña.



NieuwsFilm

meest populair