The School for Good and Evil

4,8 details

  • 147 Min
  • Actie
  • Fantasy
  • Drama
  • Verenigde Staten
147 Min Verenigde Staten

Om de vier jaar, op de avond van de elfde dag van de elfde maand, worden twee kinderen van 12 jaar uit het dorp Gavaldon ontvoerd en meegenomen naar de School voor Goed en Kwaad. Sophie, blond en mooi, droomt ervan om daarheen te gaan en lang en gelukkig te leven als een prinses met een liefhebbende prins. Haar beste vriendin, Agatha, is daarentegen het tegenovergestelde: lelijk met donker haar en woont op een kerkhof. Beiden zijn een perfecte kandidaat voor de school, maar op de noodlottige avond van de ontvoering worden ze tot hun afgrijzen naar de 'verkeerde' school gestuurd. Sophie moet kwaadaardig worden en Agatha een heldin.

Regie
Paul Feig
Cast
Laurence Fishburne, Ben Kingsley, Charlize Theron, Patti LuPone, Michelle Yeoh, Kerry Washington, Mark Heap, Freya Parks, Earl Cave, Rachel Bloom, Rob Delaney, Jamie Flatters, Sofia Wylie, Kit Young, Chinenye Ezeudu, Stephanie Siadatan, Emma Lau, Sophia Anne Caruso, Cate Blanchett, Peter Serafinowicz, Rosie Graham.
Release
19.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Feig | Scenario: Paul Feig, David Magee | Cast: Sophia Anne Caruso (Sophie), Sofia Wylie (Agatha), Charlize Theron (Lady Lasso), Laurence Fishburne (Schoolmaster), Michelle Yeoh (Professor Anemone), e.a. | Speelduur: 146 minuten | Jaar: 2022

Hartsvriendinnen Agatha en Sophie wonen allebei in een slaperig plaatsje. Sophie wil niets liever dan daar weggaan. Als ze erachter komt dat er een school bestaat waar mensen worden opgeleid om het goede of slechte uit sprookjes te worden, ziet ze dat als een kans. Agatha heeft deze wens niet, maar als Sophies wens uitkomt, wordt ze ook meegesleept in het avontuur. Helaas komt Sophie terecht in de school voor het kwaad en Agatha bij die voor het goede en daar zijn ze helemaal niet blij mee.

The School for Good and Evil vertelt een uitgekauwd verhaal over de strijd tussen goed en kwaad. De makers lijken te denken dat de boodschap dat niemand alleen maar goed of slecht is een revolutionair inzicht is. Maar hoewel de toon erop duidt dat dit een frisse kijk op sprookjes moet zijn, is de film vooral een herhaling van zetten. Dat komt ook doordat met interessante elementen niets wordt gedaan. Terwijl de meisjes studeren schrijft een sprookjesverhaal zichzelf, het lot van Sophie en Agatha wordt erin vastgelegd, maar deze meta-insteek zorgt geenszins voor reflectie op het genre.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

The School for Good and Evil Nieuwsberichten