Vanaf 2023 ben je de klos als je Netflix deelt met anderen

Vanaf 2023 ben je de klos als je Netflix deelt met anderen

De streaminggigant 'heeft er genoeg van'.

Er komen telkens meer en meer streamingdiensten. Zo verscheen er eerder vandaag nog een artikel op FilmTotaal over SkyShowtime. Netflix staat echter nog aan de top, maar toch maakt de streaminggigant nu een keuze die waarschijnlijk niet iedereen zal bevallen...

Netflix heeft namelijk aangekondigd dat het vanaf 2023 kosten in rekening gaat brengen bij abonnees die de Netflix-inloggegevens delen met anderen. Het bedrijf heeft afgelopen tijd een systeem getest waarmee 'account sharing' opgespoord kan worden.

Meer betalen
Abonnees die dit doen en dus hun account delen met mensen buiten het eigen gezin, zullen vanaf volgend jaar enkele euro's extra per maand moeten gaan betalen. Hoe veel extra dit precies wordt is vooralsnog niet bekend.

Netflix is hier in andere landen al mee begonnen. In 5 Zuid-Amerikaanse landen heeft de streamingdienst deze formule namelijk al getest. Daar rekende Netflix 3 dollar extra per maand voor de gebruiker die zijn account deelt.

Nieuwe regels
Om dit te voorkomen gaat Netflix volgend jaar aan hun leden vragen om hun thuis locatie op te geven. Netflix gaat de IP-adressen en unieke serienummers van apparaten registreren en koppelen aan het account. Zo kan Netflix zien wanneer een account buiten het eigen huis op een ander apparaat wordt gebruikt.

De toeslag wordt in rekening gebracht zodra het account langer dan twee weken buiten de thuislocatie wordt gebruikt. Netflix kijkt hierbij specifiek naar televisies of apparaten die met een tv zijn verbonden zoals een Apple TV. In die situatie is het aannemelijk dat iemand anders meelift op het Netflix-account.

NieuwsFilm

meest populair