Consumentenbond zit Netflix flink dwars bij nieuwe plannen

Consumentenbond zit Netflix flink dwars bij nieuwe plannen

Een knik in de kabel voor de streaminggigant.

Recentelijk verscheen er nog een artikel op FilmTotaal dat Netflix in 2023 van plan is om gebruikers die hun account delen extra te gaan laten betalen. De vraag is nu of de streaminggigant dit überhaupt mag gaan doen.

Het lijkt er namelijk op dat de consumentenbond hier een stokje voor gaat steken. Zij lieten namelijk weten dat Netflix geen toeslag in rekening mag brengen voor 'accountdelen'. De streamingdienst wil extra toeslag vragen aan gebruikers wanneer zij hun account delen met personen die op een ander adres wonen.

Toeslag
Deze toeslag zou van toepassing zijn wanneer je de app langer dan 14 dagen buitenshuis gebruikt. Volgens de Consumentenbond mag dat echter helemaal niet. Dit liet de Consumentenbond weten op meerdere socialemediakanalen

Zo staat er o.a.: "Volgens de Europese regels reizen abonnementen van streamingdiensten gewoon met je mee" Dit zou van toepassing zijn "zolang je hoofd-adres maar in Nederland is". De Consumentenbond verwijst hiermee naar de Europese regels om waar dan ook toegang te behouden tot dezelfde content.

Wat nu
De vraag is dus of Netflix in 2023 daadwerkelijk extra toeslag in rekening gaat en mag brengen. Het zou hier gaan om enkele euro's per maand extra. Netflix is van plan de IP-adressen en apparaat-ID's aan accounts te gaan koppelen om zo de locatie van gebruikers te bepalen. Meer nieuws zal ongetwijfeld snel volgen.

NieuwsFilm

meest populair