Marvel zorgt ervoor dat komedies geen ruimte in de bioscoop krijgen: "Ze hebben het verpest"

Marvel zorgt ervoor dat komedies geen ruimte in de bioscoop krijgen: "Ze hebben het verpest"

Heeft hij gelijk of is dit misschien toch wat vergezocht?

Martin Scorsese noemde de Marvel en DC blockbusters enige tijd geleden geen echte films maar achtbaanritjes. Dit startte een heus debat. Sommigen zijn het met hem eens, anderen juist totaal niet. Nu komt Adam DeVine ook met een tamelijk apart verhaal.

DeVine, o.a. bekend van The Out Laws, zegt dat Marvel verantwoordelijk is voor het feit dat we vandaag de dag niet meer veel komediefilms zien in de bioscoop. Tijdens een recente podcast laat hij zich hier over uit.

Verwachtingen
Zo begint DeVine: "Marvel heeft het verpest. Je gaat naar de bioscoop en je verwacht nu dat je een film gaat zien van 200 miljoen dollar. Dat is natuurlijk niet mogelijk met komediefilms".

"Ze maken de Marvel-films ook best wel grappig. Ik bedoel, je gaat er naartoe en zegt dan: "Oh mijn God, kan die wasbeer echt praten?" Het heeft toch wel ietwat de plaats van komedie ingenomen".

Waar of niet
De vraag is natuurlijk of dit klopt. Volgens DeVine scoren komediefilms niet meer zo sterk, of worden deze überhaupt nog maar weinig gemaakt, vanwege het grote succes dat Marvel kent met hun grappige en luchtige blockbusters.



Barbie draait op dit moment wel in de bioscoop en wordt gezien als een komedie en heeft nu al meer dan 1 miljard dollar opgebracht. The Flash, waar ook wel de nodige humor in zit, was echter een grote flop.

NieuwsFilm

meest populair