Waarom verklaarden de makers van 'Barbie' dit plotgat niet?

Waarom verklaarden de makers van 'Barbie' dit plotgat niet?

Barbieland heeft geen eten, de echte wereld wel... Het zorgt voor een plotgat in de film Barbie.

Het mag duidelijk zijn dat Barbie een komedie is, waar je niet al te lang over na moet denken. Dit wordt zelfs in de film gezegd. Dus ja, de film is al behoorlijk ongeloofwaardig. Maar als we toch even wat langer stilstaan bij de kaskraker, dan is er toch best wel een plotgaatje te vinden.

In Barbie zien we hoe Barbie van Margot Robbie zich weet te transporteren naar de echte wereld. Daar ontmoet ze Gloria (America Ferrera) en haar dochter Sasha (Ariana Greenblatt). Samen gaan ze weer terug naar Barbieland.

Plotgaatje?
In Barbieland blijken de Barbies, Kens en Allan niet te eten of drinken. Alles is nep, ook de ijsjes. Het gevolg is dat ze ook in de echte wereld niet eten of drinken. Het zijn immers poppen. Logisch.

Maar als Gloria en Sasha in Barbieland arriveren en daar ogenschijnlijk meerdere dagen verblijven, eten of drinken ze niet. Minder logisch. Zijn ze opeens poppen geworden of hadden ze stiekem al een lunchpakketje klaargemaakt?

Gekkigheid
Uiteraard moeten we de boel niet te serieus nemen, maar opmerkelijk is het wel. Eigenlijk net zoals dat de Kens - onder leiding van Ryan Gosling - in een handomdraai alle Barbies hebben gebrainwashed. Want hoe dan? De Kens komen behoorlijk dom over, waar juist de Barbies de dienst uitmaken als wetenschappers, artsen en politici.


Gelukkig kijkt iedereen de film vooral door een roze bril. Met een prima ontvangst en een wereldwijde opbrengst van ruim 1 miljard is duidelijk dat Warner Bros. een uitstekende film heeft opgeleverd.

NieuwsFilm

meest populair