Deze 3 splinternieuwe series slaan op Netflix en Apple TV+ in als een bom

Deze 3 splinternieuwe series slaan op Netflix en Apple TV+ in als een bom

Lekker veel lol met aerobics in de '80s, smeuïge tienerromantiek, en sympathieke, buitenaardse wezentjes.

Op Apple TV+ komen steeds meer steengoede series uit, die het kijken meer dan waard zijn. Verder blijft Netflix gestaag goed presteren, ondanks de sterke concurrentie uit vele hoeken. De recensenten van SerieTotaal kijken wederom naar de nieuwe aanwinsten, die de streamingdiensten te bieden hebben deze week, en pikken de 3 beste series eruit.

Physical seizoen 3 | Apple TV+
In deze sterke komedieserie achtervolgt de voormalige wegkwijnende huisvrouw Sheila haar droom om een aerobics-ster te worden. Terence Shea vond dat de komedie, gesitueerd in de jaren tachtig, op veel vlakken raak schiet, waaronder op die van plot, personages, toon en setting.

Daardoor kon de komedieserie rekenen op 4 sterren. Shea stelde: "... 'Physical' is in de eerste plaats een komedie. Een geslaagde, want er kan hardop om worden gelachen - ook in dit derde seizoen. Hoofdrolspeelster Rose Byrne ('Bridemaids', 'Platonic') is een natuurtalent in dat genre, al staat ze er niet alleen voor. Maar er is ook drama en ook daarin faalt de serie niet."

Lees de rest van de recensie.

Heartstopper seizoen 2 | Netflix
Voldoende smeulende tienerromantiek in deze serie, maar dan met genoeg ruimte voor iedereen. Ruby Dijk bejubelde de realistische en positieve representatie van de LHBTI+-gemeenschap in het verhaal, dat bovendien visueel eer aandoet aan diens origine als graphic novel.

De serie verdiende volgens haar 5 sterren. Ze vertelde: "Waar veel series die zich afspelen in de gangen van een middelbare school focussen op glamoureuze en oversekste tieners gespeeld door volwassenen, zien we in 'Heartstopper' een spectrum aan realistische, onzekere en ongemakkelijke tieners met herkenbare liefdesperikelen en andere tienerproblemen..."

Lees de rest van de recensie.

Strange Planet | Apple TV+
Na internetfaam te hebben verworven in hun webcomics, hebben deze geinige blauwe mannetjes nu hun eigen Apple-serie gekregen. Volgens Terence Shea bleef de komische animatieserie constant 'leuk en aardig', maar werd het nooit veel meer dan dat.

Hij gaf de serie 3 sterren. Hij vond: "[De serie] is geen feest maar simpelweg herkenning, met het hart op de juiste plek. De serie grijpt misschien niet naar de strot, maar toont een samenleving die empathisch en accepterend is zonder daar veel energie in te stoppen."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm

meest populair