Cameron Diaz mistte rol in 'The Mask' bijna doordat een andere blondine de voorkeur had

Cameron Diaz mistte rol in 'The Mask' bijna doordat een andere blondine de voorkeur had

Dat had een hele andere film opgeleverd...

De bioscoophit The Mask lanceerde in 1994 niet alleen de carrière van komiek Jim Carrey, maar zette ook Cameron Diaz op de kaart.

Het had echter weinig gescheeld of de actrice had haar doorbraakrol bijna niet gekregen, want regisseur Chuck Russel wilde oorspronkelijk een andere blonde dame casten voor de charmante babe Tina Carlyle.

Bekend vs. onbekend
Het gaat hier om niemand minder dan Anna Nicole Smith (Naked Gun 33 1/3: The Final Insult) die op dat moment immens populair was.

Tegenover Variety vertelde Russel dat hij na een ontmoeting met Diaz voelde dat zij "als enige over de benodigde kwaliteiten beschikte". En na een paar improvisatiesessies met Carrey was ook de studio overtuigd.

Reboot
In 2019 vierde de film zijn vijfentwintigste verjaardag. Stripmaker en creator Mike Richardson toonde interesse in een reboot en kwam zelfs met ideeën voor een geheel door vrouwen geleide draai aan het verhaal.


Deze ambitie kreeg in de jaren daarna echter weinig solide vervolgplannen en het moment lijkt zo goed als voorbij. Aan de andere kant, met de immense populariteit van reboots en sequels mogen we blijven hopen.

NieuwsFilm

meest populair