Een toekomstige cult-klassieker? Stephen King vergelijkt 2023's filmflop met 'The Shining'

Een toekomstige cult-klassieker? Stephen King vergelijkt 2023's filmflop met 'The Shining'

Krijgt deze film, net als 'The Shining', een tweede leven als cult-klassieker?

Befaamd horrorschrijver Stephen King denkt dat een recent geflopte film over een paar jaar wel eens een nieuw leven zal krijgen als een cult-klassieker, iets dat eerder gebeurde met het op Kings boek gebaseerde The Shining.

De film waar King op doelt is Babylon, de film van Oscar-winnende regisseur Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) over de gouden jaren van Hollywood. Het was een groots en ambitieus project, maar zelfs met sterren als Margot Robbie en Brad Pitt wist de film geen publiek te vinden. Met een opbrengst van $63,4 miljoen wereldwijd wist de film niet eens zijn budget van $80 miljoen terug te verdienen.

Kings Tweets
Op Twitter schrijft King: "Misschien zegt dit meer over mij dan over de film, maar ik vond Babylon briljant, extravagant, over the top, hilarisch en intrigerend. Ik denk dat het een film is die nu slecht wordt beoordeeld maar over 20 jaar wordt gezien als een klassieker."

In een vervolg-tweet voegt King toe: "Net zoals The Shining"





Horror-klassieker
The Shining wordt nu misschien wel gezien als een horror-klassieker en één van de beste films van Stanley Kubrick, maar toen de film in 1980 uitkwam (op dezelfde dag als Star Wars: The Empire Strikes Back) werd hij door critici met de grond gelijk gemaakt. De film ontving zelfs razzie awards voor slechtste regisseur en slechtste actrice.



Maar in de jaren na de release groeide de film uit tot één van de meest iconische en invloedrijke horrorfilms aller tijden. Ironisch genoeg was Stephen King zelf één van de grootste critici van de film. Hij vond de film een teleurstelling die het doel van zijn boek miste.

Het is afwachten of Kings voorspelling uitkomt en Babylon over een aantal jaren ook meer waardering krijgt. Bekijk Babylon nu op SkyShowtime en oordeel zelf. The Shining is te zien op HBO Max.



NieuwsFilm

meest populair