Deze absurde komedie lanceerde 33 jaar geleden de carrière van Keanu Reeves

Deze absurde komedie lanceerde 33 jaar geleden de carrière van Keanu Reeves

Een uitstekend avontuur!

Keanu Reeves is zonder twijfel een van de meest geliefde actiesterren ooit. Dit is natuurlijk te danken aan zijn hoofdrollen in de The Matrix- en John Wick-films. Het is dan ook extra opmerkelijk dat hij echt doorbrak met een iconische komedie.

Reeves brak door met de iconische komedie Bill & Ted's Excellent Adventure uit 1989, een film die niet meer kan verschillen van het werk waar hij tegenwoordig vooral om bekend staat.

Start
Reeves begon op zijn twintigste met acteren op televisie. Hij had voornamelijk kleine bijrollen in series als Hangin' In, Night Heat en Comedy Factory. In 1986 kreeg hij zijn eerste filmrol te pakken in Youngblood met Rob Lowe en Patrick Swayze in de hoofdrollen.

Datzelfde jaar kreeg hij ook zijn eerste hoofdrol te pakken in de film Teenage Dream, maar de hoofdrol waarmee hij echt doorbrak, was die van Ted Logan in Bill & Ted's Excellent Adventure.

Bill & Ted
Het verhaal van Bill & Ted's Excellent Adventure volgt de twee rock-'n-roll-liefhebbende tieners genaamd Bill (Alex Winter) en Ted (Keanu Reeves). De twee staan op het punt te zakken voor hun geschiedenisklas, maar door middel van een tijdmachine maken ze het hun taak om het ultieme geschiedenisverslag te schrijven.


Tijdens hun avontuur door de geschiedenis komen ze historische figuren als Sigmund Freud, Napoleon Bonaparte, Abraham Lincoln en Genghis Khan tegen.

Klassieker
De film werd goed ontvangen door critici en bioscoopgangers. Ook financieel was het een redelijk succes, want de film had een totale omzet van 40 miljoen dollar. Met een productiebudget van 10 miljoen dollar heeft de film dus prima winst gemaakt.



Het avontuur van Bill en Ted hield niet op bij deze film. In 1991 verscheen namelijk het vervolg Bill & Ted's Bogus Journey. De trilogie is pas drie jaar geleden afgesloten toen Winter en Reeves terugkeerden voor Bill & Ted Face the Music. Bill & Ted's Excellent Adventure is te bekijken op Viaplay.

NieuwsFilm

meest populair