Dit is waarom [SPOILER] onverwacht doodging in 'Mission: Impossible: Dead Reckoning'

Dit is waarom [SPOILER] onverwacht doodging in 'Mission: Impossible: Dead Reckoning'

Een schokkende twist in het nieuwe deel.

De Mission: Impossible-reeks is misschien wel de meest geliefde actiereeks van Tom Cruise. Het nieuwste deel, Dead Reckoning Part One, viel weer ontzettend goed in de smaak bij critici en fans. Weinig mensen zagen echter niet aankomen dat een populair personage dood zou gaan. Regisseur Christopher McQuarrie verklaart nu deze keuze.

Let op! Dit artikel bevat spoilers voor Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One.

Faust
Als je de film hebt gezien, weet je dat het fan-favoriete personage Ilsa Faust (Rebecca Fergusson) aan haar eind komt in de film. In een exclusief interview met Empire vertelde McQuarrie waarom hij dit besloot:

"Het was een van de eerste gesprekken - rond de set van Top Gun hadden we het er al over. We wisten dat die emotionele boog [van Dead Reckoning] een bepaalde emotionele toon had. En we wisten dat als de film donkerder zou worden, er iets in het verhaal moest afwijken."

Waarom
McQuarrie legde uit waarom hij het logisch vond dat dit het eindpunt is van Ilsa Faust: "Elke plaats waar je dat personage zou nemen, zou minder van haar maken. Het zou opeens frivool worden, iets wat we altijd proberen te vermijden. Het personage zou lichtzinnig worden, of ze zou gewoon een romantische interesse worden."


"En het ging nooit om het creëren van een personage dat werd bepaald door haar liefdesverhaal met Ethan Hunt. Hun relatie overstijgt een traditioneel liefdesverhaal. Het voelde alsof dat verhaal op zoek was naar een resolutie. En dus zeiden we: 'Dit moet gebeuren'. Wat echt moet gebeuren in het verhaal, is dat de inzet reëel moet zijn. Ze kunnen niet worden geïmpliceerd."

NieuwsFilm

meest populair